0
Δημοσιεύτηκε 19 Ιούν 2013, 07:30   /   ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 
 

ΔΕΗ: Έως 21 Ιουνίου η εξόφληση του ΕΕΤΗΔΕ 2012

dei eetide ΕΕΤΗΔΕ ΔΕΗ

Έως τις 21 Ιουνίου θα μπορούν οι καταναλωτές να πληρώνουν μέσω των λογαριασμών ρεύματος της ΔΕΗ τυχόν οφειλές από το τέλος ακινήτων για το 2012, καθώς από την 22α Ιουνίου η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε εκκαθάριση των ανεξόφλητων ποσών του ΕΕΤΗΔΕ. Συγκεκριμένα, με χθεσινή ανακοίνωσή της η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 22 Ιουνίου 2013 θα προχωρήσει σε εκκαθάριση των ανεξόφλητων ποσών ΕΕΤΗΔΕ 2012.

Αυτό σημαίνει ότι θα επιστρέψει στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για είσπραξη όλα τα ανεξόφλητα ποσά ΕΕΤΗΔΕ 2012, τα οποία έχουν ενσωματωθεί στους λογαριασμούς ρεύματος και δεν έχουν πληρωθεί μέχρι την ημερομηνία λήξης τους. Όσοι πελάτες της ΔΕΗ επιθυμούν να εξοφλήσουν το ΕΕΤΗΔΕ 2012 μέσω των λογαριασμών ρεύματος της ΔΕΗ θα πρέπει να πραγματοποιήσουν τις σχετικές πληρωμές στα ταμεία των καταστημάτων της επιχείρησης έως την 21η Ιουνίου 2013.

Εξάλλου για μία εβδομάδα τουλάχιστον μετατίθενται χρονικά οι οριστικές αποφάσεις για τις αλλαγές στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρισμού, με το κείμενο που επεξεργάστηκε η αρμόδια επιτροπή για τα ΑΔΙ και τα cost recovery να έχει ήδη παραδοθεί στην τρόικα. Προχθές ο υφυπουργός Ενέργειας Μάκης Παπαγεωργίου παρέδωσε στους δανειστές το τελικό χρονοδιάγραμμα των αλλαγών συνολικά για τον ηλεκτρισμό, ενώ ειδικά για τις αλλαγές στους μηχανισμούς της χονδρικής φαίνεται ότι το πράσινο φως και η έγκριση της τρόικας αποτελούν «προαπαιτούμενο».

blog.xe.gr

 

 


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou