Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA

Η λίστα με τα πρατήρια που νόθευαν καύσιμα

pratiria-notheia-kausima-ypeka-94147

Στο 20% των πρατηρίων υγρών καυσίμων από τα 2.600 που υποβλήθηκαν σε ελέγχους το 2011 εντοπίστηκαν κρούσματα νοθείας, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Οι περισσότερες περιπτώσεις νοθείας εντοπίστηκαν στο πετρέλαιο κίνησης (29% σε 1.500 δείγματα) και στη βενζίνη σούπερ με ποσοστό νοθείας 20%. Στην απλή αμόλυβδη το ποσοστό ήταν 15%.

Η νοθεία στα καύσιμα καταγράφει αυξητικές τάσεις από το 2009 και εντεύθεν. Σύμφωνα με την “Καθημερινή της Κυριακής” τα νοθευμένα δείγματα, από το 9,36% το 2009, αυξήθηκαν σε 17% το 2010 και 21% το 2011, ενώ το 96% των “μη κανονικών δειγμάτων” το 2011 αφορούσε την πρόσμειξη πετρελαίου κίνησης με το πετρέλαιο θέρμανσης ή άλλα πρόσθετα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις νοθείας καυσίμων καταγράφηκαν υψηλότερες από το κανονικό ποσότητες θείου στα δείγματα, γεγονός που αποδεικνύει ότι το ζήτημα έχει περιβαλλοντικές πέρα από οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ΥΠΕΚΑ και ΥΠΑΝ είχαν εξαγγείλει μέτρα καταπολέμησης της νοθείας και λαθρεμπορίας καυσίμων στα τέλη του προηγούμενου έτους, ωστόσο οι εταιρείες εμπορίας ανησυχούν ότι η αδυναμία των μηχανισμών ελέγχου θα έχει τελικά ως αποτέλεσμα την έξοδο από την αγορά ακόμα και όσων σέβονται το νόμο.

Η λίστα με τα 219 πρατήρια που “συνελήφθησαν” για νοθεία καυσίμων, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ βρίσκεται εδώ.

πηγή econews.gr

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

- Διαφήμιση -
Αφοί Τσιμπούρη • Υδραυλικά

Τελευταία Νέα

Δήμος Στυλίδας: Δηλώσεις συμμετοχής για δωρεάν μεταφορά στα Ψωρονέρια

Ο Δήμος Στυλίδας σας ενημερώνει πως τις προσεχείς ημέρες θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια του λεωφορείου για τη δωρεάν μεταφορά...
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων