Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Τα EΛΤΑ μετατρέπονται σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών

ΕΛΤΑΜία νέα πρωτοποριακή συμφωνία υπέγραψαν τα ΕΛΤΑ με την Ένωση των Δήμων της χώρας (ΚΕΔΕ), για την παροχή υπηρεσιών ΚΕΠ (Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών) και στα ταχυδρομεία.

Ειδικότερα η συμφωνία προβλέπει την παροχή νέων υπηρεσιών όπως συναλλαγές που μπορούν να κάνουν τα ΚΕΠ να γίνονται επικουρικά και σε καταστήματα των ΕΛΤΑ Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η ανάπτυξη πολλαπλών συνεργασιών μεταξύ ΕΛΤΑ και Κ.ΕΔ.Ε., με προϊόντα και υπηρεσίες που θα είναι προσανατολισμένες στις απαιτήσεις και στις ανάγκες των Δήμων όλης της χώρας. Ανάμεσα στα προϊόντα και υπηρεσίες που μπορούν να αναπτυχθούν μέσα από τη συνεργασία των δύο πλευρών περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
• Η εκτέλεση εργασιών Κ.Ε.Π. σε όλα τα καταστήματα των ΕΛΤΑ , κατ’ εντολή και για λογαριασμό των Δήμων.
• Η αντιμετώπιση της τοπικής ανεργίας , όπου τα ΕΛΤΑ θα μπορούν να προσλαμβάνουν εργαζόμενους για να καλύπτουν εποχικές ανάγκες τους από Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις , στις οποίες συμμετέχει ή εποπτεύει κάθε Δήμος.
• Η υπηρεσία Δημοτικού Ταχυδρόμου , όπου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Δήμων θα μπορούν να αναλάβουν τα ΕΛΤΑ υπηρεσίες mail room (γραφείο αλληλογραφίας) με πλήρως καθετοποιημένη λειτουργική διαδικασία , με δυνατότητα ψηφιακής επεξεργασίας και αρχειοθέτησης των επιστολών, εγγράφων κλπ και με διασφαλισμένη τη φυσική παράδοση από το «Δημοτικό Ταχυδρόμο».
• Την παραγωγή δημοτικού γραμματοσήμου και βιβλίων με την ιστορία του κάθε Δήμου, κλπ.
• Την σύναψη εμπορικών συμφωνιών- πλαίσιο, παρέχοντας τη μέγιστη δυνατή έκπτωση και τη βέλτιστη παροχή όλων των ταχυδρομικών υπηρεσιών και προϊόντων, για το σύνολο των Δήμων και των δημοτικών επιχειρήσεων της χώρας.
Οι νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες από το ΕΛΤΑ

Με στόχο τα ΕΛΤΑ να γίνουν μία ελκυστική επένδυση για τον υποψήφιο επενδυτή αλλά και να καλυφθούν οι ζημιές από τη σημαντική πτώση του επιστολικού ταχυδρομείου, η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων έχει προχωρήσει σε μία σειρά νέων καινοτόμων υπηρεσιών.

 • Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η εκτέλεση φαρμακευτικών συνταγών (λειτουργεί σε πιλοτική βάση) και παράδοση των φαρμάκων στο χώρο επιλογής του πελάτη.
  Ο ταχυδρόμος θα παραλαμβάνει τη συνταγή φαρμάκων, θα την εκτελεί στο κοντινότερο φαρμακείο και θα την παραδίδει στο σημείο που θα του υποδεικνύεται. Το κόστος για την παράδοση των φαρμάκων στο σπίτι είναι 3 ευρώ.
 • Την ίδια στιγμή, έχει ήδη ξεκινήσει η εφαρμογή για την αγορά, συσκευασία και αποστολή προϊόντων «εμπορόδεμα» με αντικαταβολή από μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα μετά από αίτημα του πελάτη. Για την παραγγελία και τη διαδικασία αποστολής θα ενημερώνεται ο ενδιαφερόμενος μέσω του συστήματος trach and trace των ΕΛΤΑ από το κινητό, δίνοντας «ανάσα» στις επιχειρήσεις που θα πληρώνονται το κόστος των προϊόντων της παραγγελίας άμεσα. Ο ενδιαφερόμενος θα ενημερώνεται για την πορεία της παραγγελίας του και είτε θα μπορεί να την παραλαμβάνει από το κοντινότερο στην κατοικία του ταχυδρομικό κατάστημα είτε με επιβάρυνση μόλις ένα ευρώ στο σπίτι του.
 • Επίσης σύντομα τα καταστήματα των ΕΛΤΑ θα έχουν την δυνατότητα να εκδίδουν προπληρωμένες κάρτες με τις οποίες οι πελάτες θα μπορούν να αγοράζουν από το διαδίκτυο.
  Ο πελάτης των ΕΛΤΑ θα μπορεί να καταθέσει ένα συγκεκριμένο ποσό και θα λαμβάνει έναν κωδικό. Με τον κωδικό αυτό θα μπορεί να προχωρά σε αγορές μέσα από το διαδίκτυο μέχρι να «αδειάσει» το αρχικό ποσό.
  Με τον τρόπο αυτό απλοποιείται για όλους η έκδοση μιας prepaid card που μέχρι σήμερα γινόταν αποκλειστικά από τις τράπεζες ή τα περίπτερα όσον αφορά τις safe card.
 • Επίσης τα ΕΛΤΑ προχώρησαν και στην έκδοση μία νέας κάρτας η οποία θα λειτουργεί ως πιστωτική αλλά θα έχει τη δυνατότητα άτοκων δόσεων. Η κάρτα «ELTA Club» απευθύνεται αποκλειστικά στους 1 εκατ. συνταξιούχους σε όλη τη χώρα που έχουν επιλέξει να λαμβάνουν την σύνταξή τους στο σπίτι μέσω των ελληνικών Ταχυδρομείων.
  Η κάρτα εκδίδεται σε συνεργασία με την εταιρεία Μαρινόπουλος με τους συνταξιούχους να αποκτούν άτοκα πίστωση για τις αγορές τους από το δίκτυο των ομώνυμων σουπερμάρκετ. Οι αγορές δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το 50% της μηνιαίας σύνταξής του πελάτη, ενώ το ποσό θα παρακρατείται, άτοκα, από το ποσό της σύνταξης του επόμενου μήνα.
 • Τέλος από τα γκισέ των Ελληνικών Ταχυδρομείων θα πωλούνται το στιγμιαίο λαχείο το γνωστό σε όλους Σκρατς και το πρωτοχρονιάτικο λαχείο.

Η διοίκηση των ΕΛΤΑ εκτιμά ότι η συνεργασία με τον ΟΠΑΠ θα φέρει έσοδα ύψους 4 εκατ. ευρώ από το 2015.

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -