Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA

Τι αλλαγές έρχονται στις εκπτώσεις

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Εκπτώσεις όποτε θέλουν και όποτε εκτιμούν ότι το έχει ανάγκη το καταναλωτικό κοινό θα μπορούν να κάνουν οι έμποροι σύμφωνα με το νέο Μνημόνιο.

Μάλιστα δεν θα έχουν την υποχρέωση να ενημερώσουν προκαταβολικά.

Ωστόσο, παραμένουν ως έχουν οι τέσσερις τακτικές εκπτωτικές περίοδοι που είναι οι χειμερινές εκπτώσεις από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου οι καλοκαιρινές από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος Αυγούστου, οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και οι ενδιάμεσες ανοιξιάτικες το πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου.

Η διαφορά τώρα είναι ότι όπως αναφέρει η ρύθμιση στο νόμο 4177/2013: “επιτρέπεται πέραν των περιόδων της προηγούμενης παραγράφου η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές καθ’όλη τη διάρκεια του έτους χωρίς υποχρέωση προηγούμενης γνωστοποίησης”.

Η ρύθμιση αυτή αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις που ανησυχούν για τις επιπτώσεις του ανταγωνισμού τιμών από τις οργανωμένες ή μεγαλύτερες εμπορικές αλυσίδες.

Επίσης καταργείται η υποχρέωση διατήρησης προς πώληση μεμονωμένων τεμαχίων προϊόντος που αποτελεί μέρος προωθητικής ενέργειας, η οποία προϋποθέτει την αγορά δύο συσκευασιών.

πηγη: Capital.gr

 

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Πρόγραμμα Ενίσχυσης Μικρών Επιχειρήσεων & Συνεταιρισμών 2024

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, διενεργεί για δέκατη συνεχή χρονιά Πρόγραμμα Ενίσχυσης μικρών και πολύ...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων