0
Δημοσιεύτηκε 11 Οκτ 2012, 09:34   /   ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 
 

ΜΕ ΠΑΠΑ, ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΚΑΙ… ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΓΑΜΟΙ;

Τον, παπά, τον κουμπάρο και τον… συμβολαιογράφο θα χρειαζόμαστε για να παντρευτούμε. Ακόμη και για να… πεθάνουμε συμβολαιογράφο θα χρειαζόμαστε. Είναι η απίστευτη έμπνευση του υπουργείου Εργασίας η οποία στοχεύει στο να εξαφανίσει τις μαϊμού συντάξεις.

Το σχέδιο «Αριάδνη» όπως το έχει βαφτίσει το υπουργείο Εργασίας, παρουσιάζεται στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Το σχέδιο θα προβλέπει ότι για οποιαδήποτε μεταβολή, θα απαιτείται συμβολαιογραφική πράξη. Πριν το γάμο λοιπόν, θα επισκεφτόμαστε τον συμβολαιογράφο, ο οποίος θα εκδίδει τη σχετική πράξη. Η πράξη αυτή θα διαβιβάζεται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και από εκεί στα ασφαλιστικά ταμεία. Το ίδιο θα συμβαίνει και σε περίπτωση διαζυγίου ή θανάτου. Έτσι, τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν πλήρη εικόνα για τους συνταξιούχους και θα μπορούν άμεσα να διακόπτουν την καταβολή της σύνταξης σε περίπτωση θανάτου.

Το πρόγραμμα ασφαλώς βγάζει γέλιο. Στην εποχή της μηχανοργάνωσης, μας φορτώνουν άλλη μια γραφειοκρατική διαδικασία η οποία μάλιστα θα κοστίζει. Κατά τη συνέντευξη τύπου, ο κ. Βρούτσης θα ισχυριστεί ότι το όποιο κόστος για τον ασφαλισμένο, θα επιστρέφεται μέσω των ασφαλιστικών ταμείων. Ασφαλώς, αυτό τους φαίνεται πιο λογικό από το να διασυνδέσουν ηλεκτρονικά τα ασφαλιστικά ταμεία με τα ληξιαρχεία.
ΠΗΓΗ http://www.fpress.gr


Niki Giannoulidou