0
Δημοσιεύτηκε 9 Ιούλ 2013, 11:59   /   ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 
 

Μειώνεται ο ΦΠΑ στην εστίαση από 1η Αυγούστου

fpa estiasi ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ Έγκριση έδωσε το Eurogroup για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ενώ χθες οι υπουργοί των Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν την εκταμίευση – τμηματικά της επόμενης δόσης για την Ελλάδα.

Ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου και αναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική οικονομία αναμένεται να δώσει η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 13%, για την οποία το πράσινο φως άναψε χθες το Eurogroup.

Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση αποτελούσε βασικό αίτημα της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους και κλείδωσε, σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup .

Εκτός απροόπτου η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση προβλέπεται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Αυγούστου. H οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί εντός των προσεχών 10 ημερών, υπό τον όρο ότι θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα ως προς τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να καλυφθεί η τρύπα των περίπου 100 εκατ. ευρώ που αναμένεται να δημιουργηθεί στα κρατικά έσοδα λόγω της μείωσης.

Ωστόσο παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών δήλωναν αισιόδοξοι χθες στις Βρυξέλλες ως προς την έκβαση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα θεωρώντας ότι το δυσκολότερο τμήμα της διαπραγμάτευσης, το οποίο αφορούσε την πολιτική πτυχή του ζητήματος, έχει ήδη ξεπεραστεί.

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou