Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Παρουσιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2021-2027»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Προϊστάμενος της ΕΥΔΕΠ Κωνσταντίνος Λέμας και στελέχη της Διαχειριστικής αρχής παρουσίασαν την Τρίτη 30 Μαΐου 2023, το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2021-2027» στους κοινωνικούς εταίρους της Π.Ε. Φθιώτιδας.

Παρόντες στην ενημερωτική συνάντηση ήταν μεταξύ άλλων ο πρώην Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Γιάννης Οικονόμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας, o Αντιπεριφερειάρχης Aγροτικής Oικονομίας και Aλιευτικής Πολιτικής Κώστας Αποστολόπουλος, οι Δήμαρχοι Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος και Αμφίκλειας – Ελάτειας Σούλα Στιβακτή, Περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι άλλων δήμων και φορέων του τόπου.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, τονίστηκε ότι την περίοδο 2014 – 2020 που ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους, από το ΕΣΠΑ (σ.σ. Περιφερειακό και Τομεακά) χρηματοδοτήθηκαν στην Π.Ε. Φθιώτιδας δημόσια έργα συνολικού προϋπολογισμού 165 εκατ. ευρώ.

Ενδεικτικά, χρηματοδοτήθηκε η επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη της Λαμίας, ολοκληρώθηκε η προμήθεια σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου Λαμίας και ενισχύθηκαν επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σε ότι αφορά τη διαχείριση του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027, συνολικού ύψους 426 εκατ. ευρώ, έγινε αναλυτική παρουσίαση της μεθοδολογίας αξιολόγησης των προτεινόμενων προς ένταξη έργων. Ενημερώθηκαν επίσης όλοι για τον προγραμματισμό των προσκλήσεων ένταξης έργων και δράσεων.

Επισημάνθηκε δε η επιλογή να δεσμευθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πόροι από την Τεχνική Βοήθεια για την υποστήριξη φορέων, που δεν έχουν τη δυνατότητα μόνοι τους να ωριμάσουν μελετητικά τα αναγκαία έργα.

Ακολούθησε ιεράρχηση στόχων με σαφή προτεραιότητα στη χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ της ΟΧΕ Σπερχειού, αλλά και του κορυφαίου αναπτυξιακού έργου της ανασύστασης και μετεξέλιξης της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΥΜΕΠΕΡΑΑ, και βρίσκεται ήδη στο στάδιο της υπογραφής σύμβασης κατασκευής.

«Συγκεντρωθήκαμε στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τη Λαμία, παρουσιάσαμε το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 και καθορίσαμε το σύνολο των στόχων και των αναπτυξιακών προοπτικών, μεταξύ των οποίων κορυφαία θέση έχουν η σύσταση και χρηματοδότηση της ΟΧΕ Σπερχειού και η ανασύσταση και μετεξέλιξη της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

«Επιδιώκουμε να έχουμε προσκλήσεις για υποβολή έργων και φυσικά τις πρώτες εντάξεις σε όλους τους βασικούς τομείς, υποδομών και δράσεων, πριν ολοκληρωθεί το 9μηνο του 2023. Και για να πετύχουμε το στόχο μας χρειάζονται τέτοιες συναντήσεις εργασίας, μεθοδική και εντατική προετοιμασία, ώστε να δουν άμεσα αποτελέσματα οι Στερεοελλαδίτες».

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Η NEXANS καθάρισε την παραλία της Αγ.Μαρίνας – Το “ευχαριστώ” του Δήμου Στυλίδας

Ως Δήμος Στυλίδας θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες και τον θαυμασμό μας για μια  ξεχωριστή πρωτοβουλία...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -