0
Δημοσιεύτηκε 26 Μαρ 2014, 17:18   /   ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 
 

Στις 30 Μαρτίου η πανελλαδική κινητοποίηση της ΓΣΕΒΕΕ

4bf5b608a9ca880fed1c67f9407e4fd0_png-300x181Με κεντρικό σύνθημα «Η ζωή μας δεν είναι αναλώσιμη» η ΓΣΕΒΕΕ διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014  , στις 2.00΄το μεσημέρι, στην Αθήνα, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Η διαμαρτυρία ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 31 Μαρτίου αλλά η συζήτηση και ψήφιση του μνημονίου μια ημέρα πριν έφερε την αλλαγή της ημερομηνίας.

Η ανακοίνωση της  ΓΣΕΒΕΕ  αναφέρει

“Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι έμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν γονατίσει από την εξοντωτική υπερφορολόγηση, από τα δρακόντεια πρόστιμα και από τις παράλογες «ρυθμίσεις» του ΟΑΕΕ. Τα τελευταία 4 χρόνια 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτα, 1 στις 2 είναι στο κόκκινο, ενώ την ίδια στιγμή 1.000.000 επαγγελματίες και βιοτέχνες, καθώς και οι οικογένειές τους είναι ανασφάλιστοι.
Γι’ αυτό η ομοσπονδία καλεί όλους τους συνάδελφους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση αυτή.
Τα βασικά μας αιτήματα είναι:
• να σταματήσει η υπερφορολόγηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που τις οδηγεί στον αφανισμό
• να αποσυρθούν οι ρυθμίσεις που αφορούν στα υπέρογκα φορολογικά πρόστιμα.
• να μην μειωθούν κι άλλο οι συντάξεις.
• να εκλογικευτούν οι ρυθμίσεις των οφειλών των ΜμΕ προς τον ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ έτσι ώστε και να μπορούν να εξυπηρετηθούν αλλά και για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ταμείων.
• να αποποινικοποιηθούν οι οφειλές προς τον ΟΑΕΕ.
να αποκατασταθεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για το σύνολο των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ και να διαχωριστεί η ασφαλιστική ενημερότητα από τη θεώρηση των βιβλιαρίων
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά για να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους, πριν μας αφανίσουν”


Niki Giannoulidou