Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ-ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ…

Πώς είναι δυνατόν να αυξάνεται η φορολογία για τους ελεύθερους επαγγελματίες και από την άλλη να στοχεύουμε ως χώρα στην ανάπτυξη;
Όταν φορολογείς με τέτοιο τρόπο την επιχειρηματικότητα, λογικό δεν είναι να αποτρέπεις ειδικά τους νέους από το να ανοίξουν νέες επιχειρήσεις και να τους ωθείς σε δουλειές “σίγουρες” και μη παραγωγικές;
Μην αναρωτιέστε, λοιπόν, γιατί ποτέ δεν θα βγούμε από το τέλμα της οικονομικής κρίσης….

Είναι προφανές το σύστημα θέλει να πληρώνουμε αλλά μας αποτρέπει από το να παράγουμε..
Το σύστημα θέλει να πολεμήσει το παραεμπόριο και τη φοροδιαφυγή αλλά δεν μας δίνει κίνητρα..

Διαβάστε λοιπόν ποια είναι τα σχέδια για το μέλλον μας:

Αύξηση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 7.000 ευρώ και ενιαίο συντελεστή φορολόγησης 30% για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις προβλέπει σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Καθημερινής σχεδιάζεται επίσης κατάργηση ή μείωση των φοροαπαλλαγών και νέα φορολογική κλίμακα με τέσσερα κλιμάκια από οκτώ που είναι σήμερα.

Πιο αναλυτικά, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, σχεδιάζεται η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5000 ευρώ. Τα εισοδήματα τους δε θα φορολογούνται με τις γενικές διατάξεις αλλά αυτοτελώς με συντελεστή 30% και θα εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σήμερα ένας ελεύθερος επαγγελματίας για εισόδημα 40.000 ευρώ θα πληρώσει στην εφορία 8.820 ευρώ, αλλά εφόσον εφαρμοστεί ο ενιαίος συντελεστής ο φόρος φθάνει τα 12.000 ευρώ.

Για τις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρίες, στην περίπτωση που θα εφαρμοστεί ο ενιαίος συντελεστής, θα φορολογούνται με συντελεστή 30% από 25% που είναι σήμερα και θα εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση.

Για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους αυξάνεται το αφορολόγητο στα 7.000 ευρώ από 5.000 ευρώ που είναι σήμερα, ως αντιστάθμισμα στα μέτρα που έρχονται και προβλέπουν μείωση μισθών και συντάξεων.
Παράλληλα σχεδιάζεται νέα φορολογική κλίμακα με τέσσερα κλιμάκια. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι η νέα κλίμακα θα ελαφρύνει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Ωστόσο, στις προθέσεις του υπουργείου είναι η κατάργηση ή μείωση των φοροαπαλλαγών, όπως αυτές που σχετίζονται με την υγεία (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) και τις οικογένειες με παιδιά (το ΔΝΤ προτείνει αντικατάσταση με κάποιο επίδομα). Επίσης μελετάται η κατάργηση της έκπτωσης των τόκων από τη χορήγηση στεγαστικού δανείου για την πρώτη κατοικία.

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -