Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Η τελετή απονομής των βραβείων του 4ου Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού Στερεάς Ελλάδας

 

received_10209351577009305_resized_F22594

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην Λιβαδειά, η οποία ζωντάνεψε από την δυναμική παρουσία της μαθητικής κοινότητας,  πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016, η τελετή απονομής των βραβείων, με την οποία ολοκληρώθηκε ο 4ος Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός Στερεάς Ελλάδας.

Τα εμποροβιομηχανικά Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας, συνεργαζόμενα σε μια κοινή  προσπάθεια, διοργανώνουν κάθε χρόνο τον Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό Στερεάς Ελλάδας, με θέμα την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, την διοργάνωση του οποίου, για την φετινή σχολική περίοδο, ανέλαβε το Επιμελητηριο Βοιωτίας.

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την τοπική οικονομία και συνακόλουθα για την τοπική κοινωνία, σε μια συγκυρία, όπου η δημοσιονομική κρίση της χώρας εξελίσσεται σε κοινωνική κρίση, επιθυμούμε να θέσουμε ενεργά το ζήτημα της σύζευξης της επιχειρηματικότητας με την εκπαίδευση, ως αναγκαία και ικανή συνθήκη για την ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας.

Στόχος μας είναι, οι μαθητές της Περιφέρειας μας να έρθουν σε επαφή με το «επιχειρείν» και να αντιληφθούν, ότι η υγιή επιχειρηματική δραστηριοποίηση είναι ικανή να προσφέρει όχι μόνο δυνατότητες βιοπορισμού αλλά και να ικανοποιήσει, με επάρκεια, την δημιουργική και τολμηρή διάθεση της νεολαίας μας.

Πολύτιμος αρωγός μας σε αυτήν την προσπάθεια ήταν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία αγκάλιασε το εγχείρημα μας και διέθεσε ανθρώπινους και υλικούς πόρους για την επιτυχία του.

Επίσης, σημαντική ήταν η συνδρομή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας αλλά και της τοπικής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας και του ΚΕΣΥΠ, ενώ εφέτος, για πρώτη φορά, η διοργάνωση του διαγωνισμού τελούσε υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Στην τελική φάση του διαγωνισμού προωθήθηκαν δεκατρείς εργασίες, οι οποίες συγγράφηκαν από μαθητές και μαθήτριες της Στερεάς Ελλάδας.

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης και ενθουσιασμού, με τους βραβευθέντες μαθητές να έχουν την δυνατότητα παρουσίασης της επιχειρηματικής τους ιδέας και με την παρουσία περιφερειακών και τοπικών αρχών και φορέων, αποδόθηκαν τα παρακάτω βραβεία, τα οποία περιλάμβαναν και χρηματικά έπαθλα.

1ο Βραβείο: «ULTRAMETER Ι.Κ.Ε.»

Μαθητές: 1/. ΝΤΑΒΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

2/.ΣΕΪΤΑΝΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

3/. ΦΑΛΤΑΚΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ

Σχολείο: «ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΛΦΑ»

 

2ο Βραβείο: «BIO FERTIFEED ΕΠΕ»

Μαθητές: 1/ ΝΤΕΛΗΜΙΧΑΛΗ ΜΑΡΙΑ-ΓΕΡΑΚΙΝΑ

2/. ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΑΡΤΕΜΙΣ

3/. ΜΠΑΤΣΟΥΛΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ

4/. ΧΑΡΕΜΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

5/. ΠΛΑΤΗ ΜΑΡΙΑ

6/. ΟΡΕΧΟΒΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

7/. ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

8/. ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

9/. ΝΙΚΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ

10/. ΤΖΟΥΜΑΝΕΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

11/. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΣ

Σχολείο: «3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΗΒΑΣ»

 

3ο Βραβείο: «NATALOE ΑΕ»

Μαθητής: 1/. ΤΣΑΜΤΣΟΥΡΗ ΝΑΤΑΛΙΑ

Σχολείο: «ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΤΕΑΣ»

 

3ο Βραβείο: «FPI HERTZ GREECE»

Μαθητής: 1/. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Σχολείο: «5Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ»

 

 

5ο Βραβείο: «ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Μαθητής: 1/. ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΗΛΙΑΣ

Σχολείο: «2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ»

Στην τελετή απονομής παρευρέθησαν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, κ. Χρήστος Δημητρίου καθώς και οι πέντε Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας, Παναγιώτης Αγνιάδης – Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, Ιωάννης Λιονάκης – Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, Χρήστος Τσάμπρας – Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας, Αλέξανδρος Διαμαντάρας – Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και Γεώργιος Γαζής – Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας. Επίσης, παρόντα ήταν πολλά μέλη των Διοικητικών τους Συμβουλίων καθώς και ο  Διευθυντής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος.

Ακόμη, είχαμε την τιμή της παρουσίας του Βουλευτή Βοιωτίας, κ. Ευάγγελου Μπασιάκου, της Αντιπεριφερειάρχου Βοιωτίας, κας Φανής Παπαθωμά, των Αντιπεριφερειαρχών, κ. Δημήτριου Βουρδάνου και κ. Χαράλαμπου Σανιδά, των Δημάρχων Λιβαδειάς, κας Γιώτας Πουλου, Θήβας, κ. Σπυρίδωνα Νικολάου και Αλιάρτου-Θεσπιέων, κ. Γεώργιου Ντασιώτη καθως και πολλών άλλων, τους οποίους ευχαριστουμε θερμά.

Την ευθύνη συντονισμού και παρουσίασης της εκδήλωσης είχε, ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, ο κ. Παναγιώτης Περγαντάς.

Τέλος, τα εμποροβιομηχανικά Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας  επιθυμούν να ευχαριστήσουν ιδιαίτερα τις μαθήτριες και τους μαθητές, οι οποίοι, ανεξάρτητα, αν βραβεύτηκαν, μας επιφύλαξαν την ιδιαίτερη τιμή να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό μας.

Θέλουμε  να τους ευχαριστήσουμε, γιατί, παρά το βαρύ σχολικό προσωπικό πρόγραμμα τους και τις ποικίλες εκπαιδευτικές υποχρεώσεις τους, βρήκαν την διάθεση και τον χρόνο να συγγράψουν ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια, που στο σύνολο τους διακρίνονται για την τόλμη και την φαντασία τους καθώς και τον επιμελή σχεδιασμό τους.

Τους ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε ολόψυχα να επιτύχουν στους στόχους και τις επιδιώξεις τους.

Δείτε περισσότερα στο portal του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Το debate των υποψηφίων Δημάρχων Στυλίδας

https://www.youtube.com/watch?v=W-0ulhGVnS4&ab_channel=Star%CE%9A%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων