0
Δημοσιεύτηκε 9 Ιαν 2013, 06:58   /   ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 
 

Τι θα συμβεί σε όσους χρωστούν τα τέλη κυκλοφορίας των 2 προηγούμενων ετών

teli kykloforias katasxeseis 94264 ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΦΟΡΙΑ

Με κατάσχεση του αυτοκινήτου τους ή με παρακράτηση του 25% του μισθού ή της σύνταξης τους κινδυνεύουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας των δύο προηγούμενων ετών.

Ο αριθμός των ιδιοκτητών που χρωστούν τέλη κυκλοφορίας δύο ετών ανέρχεται σε 44.500.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», το συγκεκριμένο ποσό, μαζί με τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα, φτάνει τα 13,7 εκατομμύρια ευρώ.

Η εφορία έχει ήδη στείλει ειδοποιητήρια σε όλους τους ιδιοκτήτες με τα οποία τους προειδοποιεί ότι αν δεν εξοφλήσουν τα ποσά από αυτά τα τέλη που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα, τότε θα προχωρήσει σε κατάσχεση του οχήματός τους. Στη συνέχεια το αυτοκίνητο του οφειλέτη θα βγει σε πλειστηριασμό για να μπορέσει να καλυφθεί το χρέος του προς την εφορία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εφόσον η εμπορική αξία του αυτοκινήτου είναι μικρότερη του ύψους της φορολογικής υποχρέωσης τότε θα διερευνηθούν τυχόν πρόσθετες πηγές εσόδων που μπορεί να έχει ο φορολογούμενος όπως εισοδήματα από ενοίκια ή άλλα περιουσιακά στοιχεία, που είναι στο όνομά του.

Τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης του ΚΕΔΕ δίνουν αυτή τη δυνατότητα στους εφόρους, που μπορούν να κατάσχουν το 25% του μισθού εφόσον αυτός ξεπερνά τα 1000 ευρώ μηνιαίως, με το ποσό που απομένει να μην είναι χαμηλότερο των 1000 ευρώ.                                                     πηγή econews.gr


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou