0
Δημοσιεύτηκε 26 Μάι 2014, 01:41   /   ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 
 

Τι δήλωσε ο Αντ.Σαμαράς για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών & Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2014

ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

«Ο λαός με την ψήφο του έστειλε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση, αλλά απέρριψε και την ανατροπή που προωθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποτιμώντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Ξέρω ότι περάσαμε δύο δύσκολα χρόνια. Γύρισα όλη την Ελλάδα. Άκουσα τους πολίτες προσεκτικά. Γνωρίζω τα προβλήματά τους. Γνωρίζω τι και πως πρέπει να αλλάξει. Και θα προχωρήσουμε γρήγορα. Όσο γίνεται πιο γρήγορα».

Συνέχισε λέγοντας ότι έπεσε στο κενό το σύνθημα «σήμερα ψηφίζουμε, αύριο φεύγουνε» και «απέτυχαν όσοι προσπάθησαν να δώσουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις ευρωεκλογές».

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπόρεσε «να αυξήσει καν τα ποσοστά της από τις τελευταίες εθνικές εκλογές», ενώ απέτυχε στους δήμους και στις περιφέρειες με τα κομματικά ψηφοδέλτια.

«Παίρνει το πολύ δύο μόνο από τις 13 περιφέρειες, ελάχιστες από τις 52 πρωτεύουσες νομών, όπως και ελάχιστους από τους 66 δήμους του λεκανοπεδίου» είπε και πρόσθεσε ότι η  κυβέρνηση παραμένει εγγυητής για τη σταθερότητα και την ομαλή πορεία της χώρας.

 Ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς για να βγάλει τη χώρα από την κρίση και από τα μνημόνια, με την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και «διορθώνοντας τις αδικίες που έγιναν».

«Σήμερα αποτρέψαμε τον εφιάλτη: να γυρίσουμε πάλι πίσω, στην περιπέτεια που ζήσαμε και σήμερα ξεπερνάμε. Τώρα θα προχωρήσουμε και στο τελευταίο μέρος της διαδρομής».

Στο σημείο αυτό ο Πρωθυπουργός παρατήρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «παίρνει ελάχιστους δήμους στο λεκανοπέδιο» και το πολύ δύο περιφέρειες στην επικράτεια.

naftemporiki.grNiki Giannoulidou