0
Δημοσιεύτηκε 18 Νοέ 2014, 17:40   /   ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 
 

Τη δημιουργία Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου και στη Φθιώτιδα προτείνει ο Αλ.Διαμαντάρας

ind2 ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΛΕΚΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΑΣ

 

Προςef ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΛΕΚΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΑΣ

Γενικό Γραμματέα Εμπορίου

Κ. Στ. Κομνηνό

 

Κοινοποίηση:

ΚΕΕ

Επιμελητήρια

Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας

Βουλευτές

ΜΜΕ

Αξιότιμε κε Γεν. Γραμματέα,

Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να ζητήσουμε ενημέρωση για την πιλοτική δράση που εφαρμόζει το Υπουργείο Ανάπτυξης όσον αφορά τη δημιουργία των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου. Γνωρίζουμε ότι η αρχική πρόσκληση που προκήρυξε το Υπουργείο, απευθύνονταν στους Εμπορικούς Συλλόγους της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, της Πάτρας και της Αλεξανδρούπολης.

Τα Ανοικτά Εμπορικά Κέντρα που θα δημιουργηθούν θα βασίζονται στη συμμετοχή των επιχειρήσεων μιας περιοχής (μελών των οικείων εμπορικών ή επαγγελματικών συλλόγων), σε ενέργειες/ δραστηριότητες στο πλαίσιο μιας ενιαίας πολιτικής ανάδειξης του εμπορικού κέντρου και εξυπηρέτησης των καταναλωτών.

Η συγκεκριμένη δράση όπου εφαρμοστεί, είναι μία πολύ καλή κίνηση για την τόνωση της εσωτερικής αγοράς της κάθε περιοχής και την προώθηση της τοπικής οικονομίας. Ο σκοπός της αστικής παρέμβασης είναι η ένταξη των επιχειρήσεων του κέντρου της πόλης σε ένα ενιαίο σχεδιαστικό πλάνο, καθώς και η βέλτιστη εξυπηρέτηση τόσο των κατοίκων της πόλης όσο και των τουριστών. Σημειώνεται ότι στο σχεδιασμό προβλέπονται, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις, όπως: πεζοδρομήσεις, ειδικές σημάνσεις και οριοθετήσεις, χώροι στάθμευσης, χώροι φύλαξης και ψυχαγωγίας παιδιών, φυτεύσεις δέντρων και άλλων φυτών.

Ειδικά σήμερα που η επιχειρηματικότητα βάλλεται και οι επαγγελματίες δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης, τέτοιου είδους ενέργειες θα δώσουν αναπτυξιακή ανάσα και προοπτικές ανάτασης των ΜΜΕ.

Θα θέλαμε λοιπόν να μας ενημερώσετε για τις προθέσεις του Υπουργείου, όσον αφορά την επαναπροκήρυξη της εν λόγω δράσης, αυτή τη φορά με συγκεκριμένη στόχευση και ωφελούμενες όλες τις ΜΜΕ και τον εμπορικό κόσμο της Ελληνικής Επικράτειας.

Διότι όπως πολύ καλά γνωρίζετε το ζήτημα της βιωσιμότητας των ελληνικών επιχειρήσεων δεν είναι τοπικό ούτε αφορά συγκεκριμένες περιοχές της χώρας μας.

Τα προβλήματα είναι πολλά και κοινά & τέτοιου είδους δράσεις πρέπει να σχεδιάζονται οργανωμένα και με συγκεκριμένη στόχευση και τα οφέλη που θα προκύπτουν να διαχέονται σε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας αναμένοντας τις απαντήσεις σας.

 Ο Πρόεδρος

Αλέξανδρος Διαμαντάρας


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou