0
Δημοσιεύτηκε 29 Οκτ 2012, 07:58   /   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
 

4 Περιφερειάρχες σήμερα στην Αθήνα για τον Ε65


Θα μπορούσε κάλλιστα να λεχθεί ως η κάθοδος των Δωριέων. Φουντώνει το ενδιαφέρον γύρω από την τύχη της κατασκευής του Ε65 και στην Αθήνα σήμερα κατεβαίνουν 4 Περιφερειάρχες με ένα μόνο στόχο: να γυρίσουν με την υπόσχεση πως το έργο θα ολοκληρωθεί.
Αγοραστός, Δακής, Καχριμάνης, Περγαντάς ενώνουν δυνάμεις θα συναντηθούν με τον Υφυπουργό κο Καλογιάννη και εκεί θα ζητήσουν συγκεκριμένες απαντήσεις στις φήμες που οργιάζουν εδώ και 10 μέρες για παύση της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65.
Από την σημερινή συνάντηση αναμένεται και το μεγάλο νέο. Όλοι ελπίζουν πως και το Υπουργείο θα διαψεύσει τις φήμες και θα στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας στις 4 Περιφέρειες που έχουν άμεση ανάμειξη στην υπόθεση κατασκευής του άξονα.
Πριν από 10 μέρες το «αφεντικό» της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κος Περιστέρης δεν δίστασε να μιλήσει για την παύση του άξονα και την πληρωμή αποζημιώσεων που φτάνουν το 1 δις ευρώ όταν όλη η κατασκευή του φτάνει τα 1,4 δις ευρώ  (διαβάστε σχετικά https://stilida.blogspot.gr/2012/10/blog-post_4267.html)
Την όλη κατάσταση περιέπλεξε η στάση του Υπουργείου Ανάπτυξης που δεν έβγαλε καμία επίσημη ανακοίνωση ενώ κανένας από τους Υπουργούς, Υφυπουργούς ή άλλους υψηλόβαθμους δεν διέψευσε την είδηση κάνοντας γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο να οργιάσουν.
Στην Αθήνα πάντως το ζήτημα του Ε65 φαίνεται ότι περνά στα ψιλά των ειδήσεων καθώς δεν υπάρχει ιδιαίτερη ειδησεογραφία γύρω από το θέμα. Ο αυτοκινητόδρομος Κεντρική Οδός, ξεκινά από τη Λαμία και μέσω Καρδίτσας και Τρικάλων θα ενώνεται με την Εγνατία Οδό στο ύψος της Παναγιάς Γρεβενών.
πηγή ypodomes.com


Niki Giannoulidou