Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA

Αφιέρωμα στα οδικά έργα του Μαλιακού: Στυλίδα-Ράχες & Παράκαμψη Λαμίας

ΣΤΥΛΙΔΑ-ΕΡΓΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣΤα οδικά έργα στον Μαλιακό Κόλπο εντάσσονται στον αυτοκινητόδρομο που ενώνει την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για δύο έργα που ξεκίνησαν το 2006 με σκοπό να παραδοθούν το 2009 και το 2010 αλλά δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ λόγω προβλημάτων της εταιρείας που τα κατασκεύαζε (ΑΤΤΙΚΑΤ).

Το 2009 σταμάτησε η κατασκευή και των δύο έργων και για 3 χρόνια είχαν μείνει «παγωμένα». Από το 2011 ξεκίνησε μια συστηματική προσπάθεια για την επανεκκίνηση τους και αυτή τη στιγμή και τα δύο έργα κατασκευάζονται από άλλες εταιρείες και στόχος είναι να ολοκληρωθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2015.

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΛΑΜΙΑΣ

Το έργο της παράκαμψης Λαμίας ανέλαβε η εταιρεία ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ με το ποσό των 41,7 εκ.ευρώ και ολοκλήρωση σε 800 μέρες (27 μήνες) από την υπογραφή της σύμβασης που πραγματοποιήθηκε στα μέσα του 2012. Αυτή την εποχή τα έργα στην παράκαμψη Λαμίας είναι στην τελική φάση. Το έργο ως προς το οδικό του μέρος αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ το αντιπλημμυρικό κομμάτι θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2015.

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

Στο έργο του τμήματος Στυλίδα-Ράχες μήκους 19χλμ ανέλαβε η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ με την διαδικασία υποκατάστασης του αναδόχου (δηλαδή συνεχίζοντας την ίδια σύμβαση) με ποσό 45εκ.ευρώ. Τα εργοτάξια δουλεύουν σε φουλ ρυθμούς και ίσως στο τέλος του 2014 να έχουμε ολοκλήρωση και παράδοση στην κυκλοφορία αυτου του τμήματος.

Με την ολοκλήρωση των 2 έργων το “πέταλο” του Μαλιακού θα μεταβληθεί πλήρως σε κλειστό αυτοκινητόδρομο με 2 λωρίδες +ΛΕΑ ανά ρεύμα κυκλοφορίας και στηθαίο ασφαλείας. Όλο το τμήμα από τα Σκάρφεια Φθιώτιδας μέχρι και τις Ράχες Φθιώτιδας που αποτελούν το οδικό μέρος του Μαλιακού Κόλπου όταν ολοκλήρωθούν  τα δύο έργα θα παραδοθεί στην κοινοπραξία Κεντρική Οδός. Όπως αναφέρεται το συγκεκριμένο τμήμα είναι μέρος της σύμβασης παραχώρησης. Να θυμίσουμε πως η Κεντρική Οδός είναι ο αυτοκινητόδρομος Ε65 που περιλαμβάνει και τον άξονα Λαμία-Καρδίτσα-Τρίκαλα-Εγνατία.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΓΑ Για το τμήμα της παράκαμψης Λαμίας αντικείμενο του έργου είναι η ολοκλήρωση της κατασκευής του τμήματος του ΠΑΘΕ από την Νέα Κοίτη Σπερχειού έως το τέλος του Α.Κ. Ροδίτσας, στο οποίο περιλαμβάνονται:
1. η αρτηρία, μήκους περίπου 4,06km, ως διαπλάτυνση ή/και βελτίωση της χάραξης της υφιστάμενης Ν.Ε.Ο.,
2. ο ανισόπεδος κόμβος Ροδίτσας (μορφής “τρομπέτας”), που εξυπηρετεί την σύνδεση της πόλης της Λαμίας με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.,
3. οι παράπλευρες, οι εγκάρσιες οδοί και οι τοπικές οδοί,
4. η αναδιευθέτηση της Νέας Κοίτης του Σπερχειού, από την εκβολή αυτού μέχρι τη Χ.Θ. 5+561 (περίπου 250m ανάντη του ΠΑΘΕ), η οποία Χ.Θ. ταυτίζεται με την Χ.Θ. 5+600 της υδραυλικής μελέτης,
5. η αναδιευθέτηση της Τάφρου Λαμίας από τη εκβολή αυτής στην Νέα Κοίτη Σπερχειού (Χ.Θ. 0+000) έως τη Χ.Θ. 5+000,
6. η αναδιευθέτηση τμήματος του χειμάρρου Ξηριά, μήκους περίπου 660m
7. η αποκατάσταση των επηρεαζόμενων έργων των αρδευτικών δικτύων Ανθήλης – Ροδίτσας.

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

Για το τμήμα Στυλίδα-Ράχες το αντικείμενο του έργου είναι συνολικά σε μήκος 19,3 χλμ,  με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και περιλαμβάνει:
1.Τρεις σήραγγες διπλού κλάδου συνολικού μήκους 3,4 χλμ. με τα δύο (2) κτίρια εξυπηρέτησης αυτών (ΚΕΣ)
2.Τέσσερις κοιλαδογέφυρες, τρεις διπλού κλάδου και μία μονού, συνολικού μήκους 1,8 χλμ.
3.Μία γέφυρα (ρέματος Βελλιά)
4.Τρεις άνω διαβάσεις και 11 κάτω διαβάσεις
5.Τρεις ανισόπεδοι κόμβοι: Αγίας Μαρίνας Στυλίδας, Στυλίδας- Καραβόμυλου και Καραβόμυλου – Αχινού.

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

*Τα έργα ανήκουν διοικητικά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, περιλαμβάνονται στον ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ του ypodomes.com και η κατασκευή τους σε τελικό στάδιο.

**Μήνες που απομένουν για την ολοκλήρωση των έργων: ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, 2-3 μήνες

με πληροφορίες μέσω του www.ypodomes.com

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -