0
Δημοσιεύτηκε 13 Νοέ 2012, 07:32   /   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
 

“Ανατολίτικο παζάρι” για τη διάσωση του Ε65

d231aa182cd9ba6434da00c1a34129fb l1 ΤΕΡΝΑ ΣΤΥΛΙΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΛΑΜΙΑΣ Ε65 ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Το «παζάρι» ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον Περιστέρη μοιάζει με διελκυστίνδα. Το υπουργείο φέρεται να προκρίνει ως λύσεις για την διάσωση του Ε65
είτε μια γενναία περικοπή του τεχνικού του αντικειμένου, που προβλέπει την κατασκευή του τμήματος από τη Λαμία ως τη γέφυρα Μουργκανίου ή τη «συγχώνευση» του έργου με την Ιονία Οδό, καθώς τα δύο έργα έχουν αναληφθεί από την ίδια κοινοπραξία. Η Ιονία Οδός θεωρείται βιώσιμη οικονομικά και από τις τράπεζες, αφού χρηματοδοτείται από τα διόδια του τμήματος Μεταμόρφωσης- Σκάρφειας της Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας.
Όμως, οι πληροφορίες θέλουν τον επικεφαλής της ΓΕΚ Τέρνα να μην συμφωνεί με καμία από τις δύο, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε απώλειες εσόδων και κερδών για την εταιρία του. «Άλλο ένας δρόμος και άλλο δύο» λένε χαρακτηριστικά κάποια εκ των στελεχών της.
Την ίδια ώρα ο κατασκευαστής έχει να αντιμετωπίσει και τις τράπεζες, οι οποίες έχουν σκληρύνει την στάση τους, γεγονός που αποτυπώθηκε και τον Γενάρη του 2011, όταν εξαιτίας του κλεισίματος της «στρόφιγγας» δανειοδότησης, σταμάτησαν οι εργασίες στον αυτοκινητόδρομο. Το χρηματοδοτικό κενό του έργου (το οποίο σήμερα έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό μόλις 16%), ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες στα 447 εκατ. ευρώ, αλλά οι πιστωτές εμφανίζονται διστακτικοί για νέα «αιμοδότηση», καθώς το κρίνουν μη βιώσιμο.
Η «αποστολή» του Γιώργου Περιστέρη να τους πείσει για το αντίθετο είναι μάλλον δύσκολη δεδομένων και των οικονομικών συνθηκών και όσο δεν ολοκληρώνεται η ανακεφαλαιοποίηση. Ακόμη και στην περίπτωση ενός «haircut» του μεγέθους του δρόμου, παραμένουν επιφυλακτικοί.
Ως «ισχυρά όπλα» του στις συζητήσεις με τους δύο ο κατασκευαστής έχει βάλει στο… τραπέζι τόσο την σημαντική απόφαση του ΣτΕ (που ελήφθη μέσα στον Οκτώβριο) να απορρίψει τις προσφυγές κατά του βορείου τμήματος του Ε65 από την Καλαμπάκα ως την Παναγιά Γρεβενών, ανοίγοντας έτσι τον… δρόμο για την κατασκευή ολοκληρωμένου του άξονα και όχι «κουτσουρεμένου», όσο και την στήριξη που έχει από τις 3 περιφέρειες Ηπείρου, Δυτ. Μακεδονίας και Θεσσαλίας που τάσσονται υπέρ του έργου, το οποίο πιστεύουν πως θα δώσει «πνοή» ανάπτυξης στις περιοχές τους.
Πηγή:dealnews.gr


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou