0
Δημοσιεύτηκε 28 Νοέ 2013, 16:50   /   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
 

Μαλιακός Κόλπος: Προχωρούν τα έργα, με στόχο το 2015

παρακαμψη στυλιδας-νεράιδαΠροχωρούν με επιμέρους προβλήματα τα έργα για την Παράκαμψη Λαμίας και Στυλίδας. Όσον αφορά την εργολαβία της εισόδου Λαμίας η εργολαβία αναμένεται να ολοκληρωθεί με περίπου ένα χρόνο καθυστέρηση, στα μέσα του 2015 καθώς το αθάνατο Ελληνικό κράτος αφού βιάστηκε να το επανεκκινήσει σαν έργο μετά έμπλεξε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.
Το πρόβλημα με τον δανειοθάλαμο (από εκεί που συλλέγονται τα χώματα) λύθηκε όμως η Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων είναι σε ..τελική φάση ολοκλήρωσης, ενάμιση χρόνοι μετά την έναρξη του έργου.

Το ευτύχημα είναι πως το έργο χωρίζεται σε οδικό και αντιπλημμυρικό (θα ρυθμίσει την κοίτη του Σπερχειού) και ως εκ τούτου ο δρόμος μπορεί να ολοκληρωθεί νωρίτερα. Ανησυχία προκαλεί η διαπίστωση του εργολάβου (ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ) για προβλήματα στη  στατικότητα των ημιτελών γεφυρών.

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΣΤΥΛΙΔΑΣ
Το μεγάλο έργο που θα ολοκληρώσει την μετατροπή του Μαλιακού Κόλπου σε ασφαλή αυτοκινητόδρομο έχει δύο πρόσωπα. Το ένα έχει να κάνει με την αρχαιολογική σκαπάνη που έφερε μεγάλες καθυστερήσεις στο έργο. Το άλλο πρόσωπο είναι η κατασκευαστική πρόοδος που υπάρχει.

Πάντως ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής οδεύει προς την οριστική επίλυσή του. Ο Μαλιακός μετατρέπεται σταδιακά σε κλειστό αυτοκινητόδρομο και όπως όλα δείχνουν μέχρι τα μέσα του 2015 θα έχουν παραδοθεί στην κυκλοφορία τα δύο μεγάλα έργα των αυτοκινητοδρόμων στην είσοδο της Λαμίας και την παράκαμψη της Στυλίδας.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως στο σύνολο του ο Μαλιακός Κόλπος, από τα Σκάρφεια μέχρι τις Ράχες Φθιώτιδας όταν ολοκληρωθούν τα έργα θα περάσει στην διαχείριση της Κεντρικής Οδού Ε65.

ypodomes.gr

 


Niki Giannoulidou