0
Δημοσιεύτηκε 3 Ιούν 2014, 09:36   /   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
 

Μαλιακός: Σε φάση ολοκλήρωσης περνά η Παράκαμψη Λαμίας

6402d726ae0716c4f0f6748cfdd6e6b2 l ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΛΑΜΙΑΣ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΜΑΛΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ

Με πολύ καλούς ρυθμούς τρέχει το έργο της παράκαμψης Λαμίας και σε περίπου 6 μήνες αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία. Το οδικό τμήμα των 2,5 χιλιομέτρων είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ypodomes.com μέχρι τα τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου στόχος είναι να δοθεί στην κυκλοφορία ο δεξιός κλάδος.

Αυτό σημαίνει πως η κυκλοφορία και στα 2 ρεύματα θα εκτραπεί στον δεξί κλάδο προκειμένου να ολοκληρωθεί και η κατασκευή του αριστερού κλάδου. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο συνολικός στόχος είναι όλο το οδικό τμήμα που αποτελεί την Παράκαμψη Λαμίας να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του φετινού έτους.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η εργολαβία της παράκαμψης Λαμίας δεν περιλαμβάνει μόνο το οδικό τμήμα αλλά και σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο μήκους περίπου 10χλμ και αφορά την διευθέτηση του Σπερχειού ποταμού.

Μαζί με το έργο της παράκαμψης Στυλίδας και Καραβόμυλου αποτελούν τις τελευταίες εργολαβίες μετατροπής του Μαλιακού Κόλπου σε κλειστό ασφαλή αυτοκινητόδρομο με 2 λωρίδες +ΛΕΑ σε κάθε ρεύμα κυκλοφορίας.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΔΩ


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou