1
Δημοσιεύτηκε 10 Ιούλ 2013, 13:13   /   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
 

Υδατοδρόμιο σε απόσταση αναπνοής από τη Στυλίδα!

υδροπλανο

Ναι είπε ο Δήμος Αλμυρού στην πρόταση για δημιουργία υδατοδρομίου από την εταιρεία Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. αλλά να ακολουθήσει μια σειρά από παράλληλες επενδύσεις έτσι ώστε να αναπτυχθούν και νέες θέσεις εργασίας.

Στη συνάντηση Δημάρχου κ. Ευάγγελου Χατζηκυριάκου και του Διευθύνων Συμβούλου της εταιρείας Hellenic Seaplanes κ. Νικόλα Χαραλάμπους συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η ευρύτερη ανάπτυξη του Δήμου σε σχέση με την δραστηριοποίηση των υδροπλάνων στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος είπε ότι ο στόχος του είναι η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών έτσι ώστε να παρέχεται η απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που μπορεί να επιφέρει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας στον Δήμο.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε να αναπτυχθεί ένα κεντρικό υδατοδρόμιο με εγκαταστάσεις συντήρησης και φύλαξης υδροπλάνων καθώς και υποδομή εκμετάλλευσης κάποιων εκτάσεων του δήμου μόλις 2 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο της Αγχιάλου όπου μεταφέρει επισκέπτες από το εξωτερικό 8 μήνες το χρόνο. Ο συνδυασμός αεροδρομίου και υδατοδρομίου θα δώσει δυνατότητες στους ξένους επισκέπτες για άμεση μετάβαση σε πολλούς νησιώτικους προορισμούς.

ypodomes.gr


Niki Giannoulidou