Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA

Άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης στο Λιμάνι της Στυλίδας

Σας ενημερώνουμε ότι το Λιμεναρχείο Στυλίδας πρόκειται να διοργανώσει Άσκηση Καταπολέμησης Ρύπανσης συμφώνως σχετικών διαταγών Υ.ΝΑ.Ν.Π./Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./ΔΙ.Π.ΘΑ.Π. Β΄ στις 21/06/2023 εντός Λιμένα Στυλίδας και ώρα έναρξης 09:00 πμ.εικονικού περιστατικού ρύπανσης θαλασσίου χώρου και ακτών με πετρελαιοειδή.

Κατά τη διάρκεια της Άσκησης θα ενεργοποιηθεί όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός καθώς και το προσωπικό, τόσο της Υπηρεσίας μας όσο και των εμπλεκομένων φορέων όπως σε πραγματικό συμβάν.

Επί αυτού έχουν σταλεί προσκλήσεις προκειμένου συμμετάσχουν στην εν λόγω άσκηση δεδομένου του ότι η καταπολέμηση ενός περιστατικού ρύπανσης της θάλασσας και των ακτών είναι μια περίπλοκη υπόθεση η οποία προϋποθέτει γνώσεις, κατάλληλη οργάνωση και επάρκεια εξοπλισμού, εμπειρία και προπαντός ετοιμότητα, ταχύτητα, αλληλεπίδραση και συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Τα τελευταία χρόνια έχει επιβεβαιωθεί στην πράξη διεθνώς ότι όσα μέτρα πρόληψης ρύπανσης κι αν ληφθούν, το ενδεχόμενο ενός περιστατικού δεν μπορεί να αποκλειστεί, αφού πολλά από αυτά οφείλονται σε αστάθμητους παράγοντες, ενώ δεν είναι δυνατό να προβλεφθεί ο χρόνος , ο τόπος, η έκταση καθώς και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορεί να προκληθεί.

Σε τυχόν ακύρωσης ανωτέρω άσκησης λόγω εκτάκτου περιστατικού θα ανακοινωθεί από την Υπηρεσία μας εκ νέου η ημερομηνία υλοποίησης αυτής.

Εκ του Λιμεναρχείου Στυλίδας

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -