0
Δημοσιεύτηκε 8 Μαρ 2016, 15:17   /   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
 

Αυτοψία μηχανικών Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας στη Γλύφα

DSC 0881 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΛΙΜΑΝΙ ΓΛΥΦΑΣ ΙΣΧΥΡΟΙ ΝΟΤΙΑΔΕΣ ΓΛΥΦΑ

Μετά από την κοινοποίηση του προβλήματος με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Γλύφα όλο σχεδόν τον χειμώνα και με την έγγραφη αίτηση του Πλωτάρχη του Λιμενικού Τμήματος Γλύφας κ.Καλαμίδα Στέφανου προς την Περιφέρεια Στερέας,κλιμάκιο μηχανικών από το τμήμα Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας,άμεσα σήμερα έκανε επιτόπου αυτοψία στις ζημιές που προκλήθηκαν.
DSC 0879 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΛΙΜΑΝΙ ΓΛΥΦΑΣ ΙΣΧΥΡΟΙ ΝΟΤΙΑΔΕΣ ΓΛΥΦΑ
Μεγάλο τμήμα της προβλήτας κατέρρευσε λόγω της παλαιότητας και με τους έντονους ανέμους έπεσε και δημιούργησε ένα τμήμα επικίνδυνο για διέλευση.
DSC 0884 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΛΙΜΑΝΙ ΓΛΥΦΑΣ ΙΣΧΥΡΟΙ ΝΟΤΙΑΔΕΣ ΓΛΥΦΑ
Το κλιμάκιο μέτρησε το τμήμα αυτό για να γίνει μια προσωρινή αποκατάσταση και αποφάνθηκαν ότι χρειάζεται μια σωστή και μεγάλη μελέτη για την προστασία της παραλιακής ζώνης αλλά και για την χρήση της προβλήτας από τα ferry-boat.
PicMonkey%2BCollage ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΛΙΜΑΝΙ ΓΛΥΦΑΣ ΙΣΧΥΡΟΙ ΝΟΤΙΑΔΕΣ ΓΛΥΦΑ
Τους μηχανικούς ενημέρωσε και στην επιτόπια αυτοψία τους ο πρόεδρος της Τ.Κ.Γλύφας κ.Παπακωνσταντίνου  και τους εξήγησε επακριβώς το τεράστιο αυτό πρόβλημα με την εμφάνιση του πρώτου Νοτιά και πόσο αυτό ταλανίζει κατοίκους και επαγγελματίες.
DSC 0893 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΛΙΜΑΝΙ ΓΛΥΦΑΣ ΙΣΧΥΡΟΙ ΝΟΤΙΑΔΕΣ ΓΛΥΦΑ
Ας ελπίσουμε να ξεκινήσει μια διαδικασία που είναι αναγκαία για τον τόπο μας  και για να προστατεύσει το χωριό από τα έντονα καιρικά φαινόμενα αλλά και για να γίνει επιτέλους ένα έργο πραγματικής ανάπτυξης που θα ωφελήσει ολόκληρη την περιοχή.

Niki Giannoulidou

 
Ανώνυμος