Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA

Δήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Λαμιέων για το ΧΥΤΑ Λαμίας


Λαμία, 27 /8/2015.
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ
Προς το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων

Μετά τη δημοσιοποίηση των αποφάσεων της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση του ΧΥΤΑ Λαμίας στον Περιφερειακό ΦοΣΔΑ Α.Ε. και τη σχετική προγραμματική σύμβαση, θεωρούμε αναγκαία και υποχρεωτική
τη διατύπωση έντονης διαμαρτυρίας
για την ολοκληρωτική αποσιώπηση κάθε αντίθετης άποψης και επιχειρηματολογίας, που ακούστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα οι δημοσιευμένες αποφάσεις να πληροφορούν λειψά τους δημότες και εξ αντικειμένου να συμβάλλουν στη διαμόρφωση εσφαλμένων αντιλήψεων στον λαό.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ζητά να συμπληρωθούν οι σχετικές αποφάσεις ώστε να φαίνονται οι λόγοι της αντίθεσης της.
Συγκεκριμένα :
Στην 357 /2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητάμε να προστεθεί στο αποφαντικό σκέλος :

 

«Καταψηφίζουμε την παραχώρηση περιουσίας του Δήμου που έχει αγοραστεί από τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών μας.

 

Θεωρούμε πολιτικά απαράδεκτη την παραχώρηση του ΧΥΤΑ,

 

Εκτιμάμε πως ο Δήμος, πέρα από ένα χρήσιμο εργαλείο, χάνει έσοδα και πως οι δημότες θα επιβαρυνθούν από καταβολή αυξημένων τελών και την αύξηση του κόστους της διαχείρισης των απορριμμάτων.

 

Πως ήδη επιβαρύνονται σημαντικά από τις αυξανόμενες αναιτιολόγητες και παράνομες εισφορές στην εν λόγω εταιρεία.

 

Πρόκειται για χαριστικές και χωρίς αντίκρισμα παραχωρήσεις στην Α.Ε. του Περιφερειακού ΦοΣΔΑ, προκειμένου να εξασφαλίσει κεφάλαιο κίνησης και προσλήψεις προσωπικού, που, όπως προκύπτει από τις ήδη δημοσιευμένες προκηρύξεις του, θα γίνουν μέσω εργολάβων παροχής εργαζομένων και θα αφήνουν περιθώρια για εργασία σε καθεστώς γαλέρας.
Εκτός όλων των άλλων, η παραχώρηση γίνεται μη νόμιμα, καθώς δεν καταγράφονται ούτε οι απαραίτητες προϋποθέσεις για μια νομιμοφανή παραχώρηση κατά χρήση ».

Επίσης στην 358/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητάμε να προστεθεί στο αποφαντικό σκέλος:
«Καταψηφίζουμε την προγραμματική σύμβαση καθώς δεν έχει επωφελές για τον Δήμο περιεχόμενο, αλλά απλά είναι μια σύμβαση εξ επαχθούς αιτίας και χωρίς σαφέστατο προσανατολισμό όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία και νομολογία.
Είναι μια σύμβαση που μετατρέπει τον Δήμο σε εργολάβο ή το λιγότερο σε ενοικιαστή προσωπικού, μηχανημάτων και χώρων και υπηρεσιών με αυθαίρετη κοστολόγηση υπηρεσιών.
Κατά την γνώμη μας η συγκεκριμένη διαδικασία προσιδιάζει σε πορεία ιδιωτικοποιήσεων, που είναι επιταγή των μνημονίων, της Ε.Ε. και των πολιτικών δυνάμεων που υπερασπίζονται αντιλαϊκές πολιτικές θεωρώντας τις συγκεκριμένες εξελίξεις μονόδρομο.
Στον αντίποδα αυτής της λογικής, υπενθυμίζουμε την πάγια θέση μας….. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ….. ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ……… ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΙΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΙΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ…. ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ…. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ».

 

     ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία – 4 θέσεις στο Δήμο Στυλίδας

Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση στο ΦΕΚ απεστάλη η 1Κ/2024 προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση με σειρά...
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων