Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Δήμος Στυλίδας: Δελτίο Τύπου για το αποχετευτικό δίκτυο του παραλιακού μετώπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την ένταξη του έργου της κατασκευής των δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Καραβόμυλου, Αχινού, Παραλίας Ραχών, Ραχών, Αυλακίου και ΕΕΛ Δήμου Στυλίδας, στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του Υπουργείου Οικονομικών.

Το έργο αφορά την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου και της μονάδας βιολογικού καθαρισμού στις κοινότητες Καραβόμυλου, Αχινού, Παραλίας Ραχών και Ραχών, αλλά και τη σύνδεση της κοινότητας του Αυλακίου με τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Λαμιέων.

Στο έργο περιλαμβάνεται επίσης η κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων, ώστε τα λύματα, μετά από την κατάλληλη επεξεργασία, να συλλέγονται και να δίνονται ακολούθως προς χρήση στην άρδευση. Αξίζει να σημειωθεί, πως η παραπάνω διαδικασία θα έχει μηδενική ενεργειακή αποτύπωση, καθώς για τη λειτουργία της εγκατάστασης προβλέπεται η δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου.

Το έργο αυτό, προϋπολογισμού περίπου 23 εκατ. ευρώ, αποτελεί λύση στη διαχείριση των οικιακών λυμάτων στις παραθαλάσσιες κοινότητες του Δήμου Στυλίδας, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και η προστασία του πολύτιμου υδάτινου περιβάλλοντος  του τόπου μας.

Με υπομονή, επιμονή και συνεχείς προσπάθειες, εν μέσω πανδημίας, καταφέραμε να κερδίσουμε για τον τόπο μας ακόμη ένα μεγάλο και ισχυρό έργο, ένα έργο με θετικό πρόσημο σε δυο σημαντικούς τομείς για την περιοχή μας, τους πυλώνες της οικονομίας μας, τον αγροτικό και τον τουριστικό τομέα.

Αποτελεί δέσμευσή μας πως η ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη δημοπράτηση και συμβασιοποίηση του έργου θα γίνει εντός της προθεσμίας και η επόμενη θητεία μας θα είναι αφιερωμένη στην άρτια υλοποίησή του, με πλήρη διαφάνεια και σκληρή δουλειά, όπως απαιτείται.

Συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε με μεγάλα και ισχυρά έργα, ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας, που απαντούν στις πραγματικές ανάγκες των δημοτών μας και θεμελιώνουν την βιώσιμη ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο Δήμος Στυλίδας.

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων  Δήμου Στυλίδας

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Τελευταία Νέα

Σήμα κινδύνου από τον ΠΟΥ – Έρχεται νέα θανατηφόρα πανδημία

Σήμα κινδύνου κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την εμφάνιση νέας θανατηφόρας πανδημίας, ο οποίος σε συνέδριο στη Γενεύει...
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων