Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA

Εγκατάσταση συστήματος ανίχνευσης πυρκαγιών στο δάσος Λογγιτσίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός ευφυούς και συνάμα πρωτοποριακού για τα ελληνικά δεδομένα συστήματος ανίχνευσης και παρακολούθησης πυρκαγιών, υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Στυλίδας και του ανάδοχου του έργου.

Το έργο με τίτλο «Εγκατάσταση συστήματος ανίχνευσης πυρκαγιών στο δάσος Λογγιτσίου», της πράξης «Παρεμβάσεις πρόληψης δασικών πυρκαγιών στο Δήμο Στυλίδας»,  προϋπολογισμού ύψους 291.000 ευρώ περίπου, είναι χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014-2020), με πεδίο κάλυψης το σύνολο της έκτασης του Δάσους Λογγιτσίου, αλλά και όμορες περιοχές.

Πριν την υπογραφή της ανωτέρω σύμβασης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων του ανάδοχου του έργου, της Δημάρχου Στυλίδας, του αντιδήμαρχου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Στυλίδας και των προϊσταμένων της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, στη διάρκεια της οποίας έγινε σχετική ενημέρωση.

Το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση συστήματος που θα λειτουργεί αυτόνομα και στην πλήρη ανάπτυξή του θα περιλαμβάνει οπτικούς, θερμικούς και φασματομετρικούς αισθητήρες τελευταίας τεχνολογίας, μετεωρολογικούς σταθμούς, κάμερες παρακολούθησης και εποπτείας, συστήματα αδιάλειπτης τροφοδοσίας, συστήματα αναμετάδοσης πληροφοριών και απομακρυσμένο κέντρο ελέγχου με διακομιστή και σταθμό εργασίας.

Πρόκειται για ένα εξελιγμένο σύστημα ανίχνευσης που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, συμβάντων με πολλαπλές επιπτώσεις  σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά κυρίως στον τομέα του περιβάλλοντος.

Η Δήμαρχος Στυλίδας δήλωσε σχετικά:

«Μια από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις  για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του Δήμου Στυλίδας, υλοποιείται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Δίνοντας έμφαση στην καταστολή, αλλά κυρίως στην πρόληψη των συμβάντων πυρκαγιάς, αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα μέσα που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, στοχεύοντας αφενός μεν στην προστασία του δασικού μας πλούτου, αφετέρου δε στον περιορισμό της έκθεσης σε κίνδυνο της ανθρώπινης ζωής, αλλά και στην προστασία των περιουσιών των δημοτών μας.

Με σχέδιο, οργάνωση και βούληση, συμβάλλουμε στον εκσυγχρονισμό της υλικοτεχνικής υποδομής της Πολιτικής Προστασίας του δήμου μας και στη βελτίωση και επιτάχυνση των εσωτερικών διαδικασιών του στη διαχείριση φαινομένων πυρκαγιάς ή και άλλων έκτακτων γεγονότων.

Για εμάς, το έργο αυτό δεν αποτελεί απλά άλλο ένα έργο. Για εμάς είναι  βασική υποχρέωσή μας απέναντι στους δημότες μας και την κοινωνία».

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Στυλίδας

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Τελευταία Νέα

Πλήθος κόσμου στο 3o Raches Run – Agroinvest

  Με μεγάλη επιτυχία  και συμμετοχή αθλητών όλων των ηλικιών πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Παραλία Ραχών το 3o Raches Run –...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων