0
Δημοσιεύτηκε 14 Σεπ 2012, 08:47   /   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
 

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Για επιδείνωση του καιρού κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι για σήμερα Παρασκευή, αφού προειδοποιούν για βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στη Δυτική Ελλάδα, τη Δυτική και κεντρική Μακεδονία και την κεντρική Στερεά, θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Ισχυροί άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, φτάνοντας μέχρι 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά.
Στην Αττική θα σημειωθούν έντονες νεφώσεις που από το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Στην Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία θα σημειωθούν καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπονται νεφώσεις, ενώ ειδικά στη Μακεδονία θα σημειωθούν βροχές, ενώ κυρίως στα δυτικά και κεντρικά τμήματα, θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία όμως θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και αργότερα και στη δυτική Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία γενικά θα κυμανθεί από 19 ως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν αρχικά τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι και το απόγευμα στη Θεσσαλία (κυρίως στη δυτική και βόρεια), την κεντρική Στερεά και τη βόρεια Πελοπόννησο, θα σημειωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 ως 28 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.


Niki Giannoulidou