0
Δημοσιεύτηκε 14 Ιούν 2016, 06:15   /   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
 

Έρχεται το ”Hot Weather Effect” !

kauswnas 8ermometro 500x299 ΚΑΥΣΩΝΑΣ Hot Weather Effect Ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο θα έρθει σύμφωνα με το Greek-Weather.Org και τα Παγκόσμια μοντέλα πρόβλεψης καιρού, θα λάβει χώρα σε περιοχές της ανατολικής και νότιας Ευρώπης, αρχικά το χρονικό διάστημα από τις 15-20 Ιουνίου.

Αυτό το φαινόμενο επονομαζόμενο ως ”Hot Weather Effect”, θα μεταφέρει ιδιαίτερα θερμές και γεμάτες υγρασία αέριες μάζες από τη Σαχάρα, όπου θα είναι ικανές να δώσουν στη νότια και κεντρική Ιταλία και κυρίως στα Βαλκάνια, την Ελλάδα, τη Τουρκία και τη Κύπρο, θερμοκρασίες ακόμα και της τάξεως των 44-45 βαθμών Κελσίου.

ΧΑΡΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Όπως τονίζει το Greek-Weather.Org, η πρόβλεψη αυτή δεν είναι υπερβολή, καθώς όπως θα δείτε και παρακάτω στον χάρη θερμοκρασιών, όντως θα σημειωθούν τόσο υψηλές θερμοκρασίες το διάστημα 15-20 Ιουνίου. Μάλιστα το φαινόμενο αυτό θα έχει διάρκεια καθώς θα απασχολήσει τη περιοχή μας τόσο στις 15-20 Ιουνίου, όσο και μετά τις 25 Ιουνίου και προς α τέλη του μήνα.

Ένα διάλειμμα με μικρή πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες θα γίνει στις 21-24 Ιουνίου, ωστόσο μετά τις 25 Ιουνίου και προς τα τέλη του μήνα, δεύτερο κύμα καύσωνα θα σαρώσει περιοχές της ανατολικής και νότιας γενικότερα Ευρώπης αλλά και την Ελλάδα. Το φαινόμενο αυτό χαρακτηρίζεται έτσι από το Greek-Weather.Org, εξαιτίας της πολλής ζέστης που θα φέρει και επειδή θα έχει διάρκεια μεταφέροντας καυτές αέριες μάζες σε 2 χρονικές περιόδους στο δεύτερο μισό του Ιουνίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ HOT WEATHER EFFECT ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ !


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou