0
Δημοσιεύτηκε 31 Δεκ 2015, 20:14   /   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
 

Φθιώτιδα:Ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα από τον Αντιπεριφερειάρχη Θ.Καραϊσκο

 

 

 

img 1017 ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΥΜΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

 

Λαμία 31/12/2015

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα

 

Περισσότερα από είκοσι  εκχιονιστικά  μηχανήματα της Περιφέρειας αλλά και μισθωμένα γκρέιντερ και γερανοί, έχουν διατεθεί από την Περιφερειακή Ενότητα της Φθιώτιδας για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο.

Ειδικότερα στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού έχουν διατεθεί 5 εκχιονιστικά τα οποία καθαρίζουν το δρόμο αλλά ρίχνουν και αλάτι, έχουν διατεθεί ακόμη 2 γκρέιντερ και ένας γερανός για την απομάκρυνση εγκλωβισμένων ΙΧ και φορτηγών. Ο γερανός κρίθηκε αναγκαίος όταν ορισμένα βαριά οχήματα κινήθηκαν, παρά τις αντίθετες εντολές, χωρίς αλυσίδες με συνέπεια να εγκλωβιστούν μετά το 12ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας Δομοκού . Με την επέμβαση του γερανού και το απαγορευτικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης για την κίνηση των φορτηγών ο δρόμος απεγκλωβίστηκε και ήδη έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία μόνον όμως με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Στο δρόμο Λαμίας- Καρπενησίου και την δυτική Φθιώτιδα από νωρίς το πρωί επιχειρούν συνολικά 5 εκχιονιστικά μηχανήματα, ενώ στην περιοχή έχουν διατεθεί και μισθωμένα μηχανήματα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ακόμη και τα δύο εκχιονιστικά μηχανήματα, τα οποία είχαν διατεθεί στα χωριά  του Δήμου Μακρακώμης για να κατευθυνθούν στο δρόμο προς Γαρδίκι και Πουγκάκια, κρίθηκε λόγω της ανάγκης που υπήρχε στο δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου, να ενισχύσουν την προσπάθεια εκεί για να παραμείνει ανοιχτό το κεντρικό οδικό δίκτυο της περιοχής.

Ήδη στα χωριά της Σπερχειάδας κατευθύνονται μηχανήματα σε συνεργασία με το Δήμο Μακρακώμης.

Στην περιοχή του Μπράλου στο δρόμο Λαμίας Άμφισσας, όπου υπάρχουν περιορισμένα καιρικά φαινόμενα παραμένουν σε ετοιμότητα δύο εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας, όπως επίσης και μισθωμένα μηχανήματα από ιδιώτες. Μέχρι στιγμής οι παρεμβάσεις τους είναι σποραδικές και προληπτικές καθώς δεν έχει αντιμετωπιστεί πρόβλημα.
Πριν από λίγο ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας  Θύμιος  Καραΐσκος που συντονίζει τις προσπάθειες από το συντονιστικό κέντρο στη Λαμία απέστειλε σχετική επιστολή στους αρμόδιους της εταιρίας αυτοκινητόδρομων για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα όρια της Φθιώτιδας με τη Μαγνησία, στην περιοχή της ανατολικής Φθιώτιδας με την οποία τους εκφράζει την ετοιμότητα της περιφερειακής ενότητας να διαθέσει εκχιονιστικά μηχανήματα για την άμεση αποκατάσταση της κυκλοφορίας και του απεγκλωβισμού των οχημάτων, τόσο στο εθνικό όσο και στο παράπλευρο δίκτυο. Λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα ο κύριος Καραΐσκος βρίσκεται στη συγκεκριμένη περιοχή για να εποπτεύσει προσωπικά την κατάσταση και να συντονίσει την προσπάθεια αποκατάστασης της κυκλοφορίας στο εθνικό και παράπλευρο οδικό δίκτυο, από όπου έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Αυτό που έγινε σήμερα εδώ ξεπερνάει τα όρια κάθε φαντασίας. Είναι αυτό που λέμε κυριολεκτικά πνίγηκαν σε μια κουταλιά νερό. Τους πρόλαβαν τα γεγονότα, γνώριζαν από χθες ότι τα φαινόμενα θα έπλητταν την ανατολική πλευρά της Φθιώτιδας. Προσφερθήκαμε μόνοι μας, παρά το γεγονός ότι δε μας ζητήθηκε από κανέναν να συνδράμουμε με οποιοδήποτε τρόπο, για τον απεγκλωβισμό των οχημάτων και των οδηγών. Μέχρι τώρα δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση. Αύριο είναι Πρωτοχρονιά και πρέπει ο κόσμος να πάει στα σπίτια τους. Και είμαστε εδώ να συνδράμουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση.»

img 1030 ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΥΜΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ


Niki Giannoulidou