Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Φθιώτιδα: Έπεσε το πρώτο πρόστιμο για καύση ξερών χόρτων και κλαδιών

1

Επιβλήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 12-07-2020 το πρώτο πρόστιμο για φέτος για καύση ξερών χόρτων και κλαδιών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμιας.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 300 ευρώ σε έναν κάτοικο που είχε ανάψει φωτιά να κάψει κλαδιά και χορτα.

Η ΔΙ. Π.Υ.Ν Φθιώτιδος βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση.

Φέτος το ξεκίνημα της αντιπυρικής περιόδου ήταν πολύ δύσκολο, καθώς ξέσπασαν πολλές πυρκαγιές στην περιοχη της Φθιωτιδος.

Πλέον, κάθε μέρα, θα γίνονται έλεγχοι από την Π. Υ.

Ο Διοικητής της ΔΙ. Π.Υ. Ν. Φθιώτιδος Πύραρχος Ανδρέας Μωρατης , τονίζει ότι το Ανακριτικό Τμήμα έχει πολλή δουλειά.

Υπενθυμίζουμε ότι τα πρόστιμα είναι αρκετά τσουχτερά για όλους όσοι εμπλέκονται σε περιπτώσεις εμπρησμού είτε από πρόθεση είτε από αμέλεια, ενώ οι διοικητικές παραβάσεις έχουν ως αποτέλεσμα ακόμη και την απώλεια επιδοτήσεων για γεωργούς και κτηνοτρόφους.

Η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Φθιωτιδος, έχοντας ως στόχο την εξάλειψη των κινδύνων πυρκαγιάς για ξένες περιουσίες και κυρίως για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, τον περιορισμό των καμένων εκτάσεων και τη μείωση του αριθμού εκδήλωσης πυρκαγιών υπαίθρου, σας ενημερώνει ότι:

Από 11 Ιουνίου 2020 εγκρίθηκε και ισχύει η υπ’ αρ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη με θέμα «Διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων για παραβάσεις επί κανονιστικών διατάξεων νομοθεσίας πυροπροστασίας». Οι διατάξεις εφαρμόζονται ανεξάρτητα από την τυχόν προβλεπόμενη επιβολή, από άλλο κανονιστικό πλαίσιο, διοικητικών μέτρων ή κυρώσεων ή/και την άσκηση ποινικής δίωξης. Με την διάταξη ταξινομούνται τα διοικητικά πρόστιμα, καθορίζεται το ύψος και προβλέπεται η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης αυτών, ανά κατηγορία και είδος παράβασης, από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.) στο πλαίσιο άσκησης της εποπτείας των οικονομικών δραστηριοτήτων, επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων, κατόπιν διαπίστωσης μη τήρησης των απαιτούμενων από τις κείμενες διατάξεις πυροπροστασίας: α)προληπτικών και κατασταλτικών μέσων, μέτρων και συστημάτων ενεργητικής πυροπροστασίας, β) στοιχείων δομικής (παθητικής) πυροπροστασίας, γ) τυπικών προϋποθέσεων ως μέρος διοικητικών διαδικασιών, δ) μέριμνας για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών σε οικοπεδικούς και ακάλυπτους χώρους, αγροτικές και δασικές εκτάσεις.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Let’s do it Greece – Ευχαριστήριο μήνυμα του Δημάρχου Στυλίδας

Ως δήμαρχος  του Δήμου Στυλίδας,  θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες  σε όλους εσάς που συμμετείχατε στην...
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων