0
Δημοσιεύτηκε 14 Αυγ 2013, 10:29   /   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
 

Φωτογραφία με τη βροχή των Περσείδων στα Μετέωρα κάνει το γύρο του κόσμου

perseides metewra ΠΕΡΣΕΙΔΕΣ ΜΕΤΕΩΡΑ NASA

Τον γύρο του κόσμου κάνει η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από τη ΝΑSA και δείχνει την εντυπωσιακή βροχή των Περσείδων πάνω από τα επιβλητικά Μετέωρα.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας, που τράβηξε ο Ιρανός Babak Tafreshi, γίνεται αναφορά στη βροχή από πεφταστέρια αλλά και στα Μετέωρα.

«Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, τα Μετέωρα είναι ένα ιστορικό συγκρότημα από μοναστήρια που βρίσκονται κοντά στην Καλαμπάκα, στην κεντρική Ελλάδα» σχολιάζει η NASA.

Το φαινόμενο της βροχής από «πεφταστέρια» κορυφώθηκε  το βράδυ της Δευτέρας.

Τα «πεφταστέρια» είναι μικροί διαστημικοί βράχοι που αναφλέγονται καθώς εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα, αφήνοντας φωτεινά ίχνη καθώς διαλύονται από την τριβή και την υπερθέρμανση.

Οι Περσείδες θεωρούνται μια από τις πιο εντυπωσιακές βροχές διαττόντων του έτους, καθώς τα «πεφταστέρια» τους είναι γρήγορα, φωτεινά και με μακριές πύρινες «ουρές».

Η φωτογραφία απεικονίζει την βροχή των Περσείδων στα Μετέωρα. Videos με το εκπληκτικό φαινόμενο από διάφορες περιοχές της Γης κάνουν τον γύρο του κόσμου. Δείτε εδώ το video που έδωσε στη δημοσιότητα το CNN και παρουσιάζει τη βροχή από πεφταστέρια στη Χαβάη.

econews

 Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou