0
Δημοσιεύτηκε 26 Ιούλ 2019, 10:04   /   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
 

Με μεγάλη επιτυχία καθαρίστηκε το Λιμάνι των Ραχών

img 1866 ΡΑΧΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ wheeling2help

1 ώρα.. 4 δύτες.. 9 εθελοντές.. 250 kg σκουπίδια..

Ο πρώτος μας υποβρύχιος καθαρισμός ήταν μια αλλη κίνηση που δέχτηκε την επιδοκιμασία του πλήθους που συγκεντρώθηκε το πρωί της Τετάρτης 24 Ιουλίου στο λιμάνι των Ραχών. Με τη βοήθεια των 4 δυτών του VDIVE Club, ο βυθός στο λιμάνι των Ραχών ανακουφίστηκε από 250 περίπου κιλά σκουπιδιών.
  
Η συνάντηση της ομάδας του Wheeling2help και των δυτών του κέντρου καταδύσεων VDIVE Club αλλά και ντόπιους εθελοντές πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί. Ο καθαρισμός που κράτησε τουλάχιστον 1 ώρα, μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ότι ακόμα και στη μικρή περιοχή που καθαρίστηκε κοντά στην περίμετρο του λιμανιού ο βυθός μας είναι αρκετά μολυσμένος. Αν και τα σχόλια των δυτών μας, οι οποίοι έχουν εμπειρία με καθαρισμούς από άλλα λιμάνια ήταν ότι αυτό ήταν από τα λιγότερο μολυσμένα λιμάνια που έχουν καθαρίσει σε κατοικημένες περιοχές, η συλλογή των αντικειμένων μας εξέπληξε αρκετά.  
Ανελκύστηκαν κάθε είδους αντικείμενα, τα οποία οφείλονται καθαρά στην ανθρώπινη παρέμβαση στο θαλάσσιο περιβάλλον. Ανάμεσά τους βρέθηκαν, καρέκλες, λάστιχα, πινακίδες, λάμπες, ομπρέλες θαλάσσης, σκούπες και βούρτσες, γαλότσες, σωλήνες και μεταλλικές ράβδοι, φακοί και μπαταρίες, πολλά μικρά πλαστικά μπουκάλια και άλλες συσκευασίες, ακόμη και χαλιά! 
Αυτή ήταν εώς τώρα από τις πιο δύσκολες ενέργειες καθαρισμού, αλλά αποτέλεσε έμπνευση για αυτή την αλλαγή που αποζητάμε. 
Ένα μεγάλο ευχαριστούμε στην ομάδα του κέντρου καταδύσεων και των εθελοντών μας που δε δίστασαν να «λερωθούν» και να βοηθήσουν δίνοντας έτσι ένα όμορφό παράδειγμα ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε και πιο μικρές ενέργειες για να καθαριστούν και οι βυθοί μας! 
Επόμενος καθαρισμός : Κυριακή 28 Ιουλίου στις 11πμ στην παραλία Καραβόμυλου.

H οργανωτική ομάδα του Wheeling2help

img 1867 ΡΑΧΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ wheeling2help img 1865 ΡΑΧΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ wheeling2help img 1864 ΡΑΧΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ wheeling2help img 1863 ΡΑΧΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ wheeling2help img 1862 ΡΑΧΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ wheeling2help img 1861 ΡΑΧΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ wheeling2help img 1860 ΡΑΧΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ wheeling2help img 1859 ΡΑΧΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ wheeling2help


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou