0
Δημοσιεύτηκε 17 Ιούλ 2019, 09:02   /   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
 

Με τεράστια συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός της παραλίας Ραχών

img 1514 ΡΑΧΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ wheeling2help

Η πιο δυναμική  ενέργεια καθαρισμού εώς τώρα πραγματοποιήθηκε στις Ράχες την Κυριακή στις 14 Ιουλίου με το Wheeling2help και τη σημαντική συνεισφορά των εθελοντικών ομάδων καθαρισμού Lets do it Greece, Νέα Γενιά Ολυμπιακού Χωριού και Beach Cleaning. Συγκεντρωθήκαμε συνολικά 60 άτομα στον πολυχώρο NISIόπου και στεγάζονται οι δραστηριότητές μας, ανάμεσα στους εθελοντές βρισκονταν προς έκπληξή μας εκτός από τους κατοίκους της περιοχής και επισκέπτες του κάμπινγκ για το σαββατοκύριακο. 

Το κλίμα μεταξύ των εθελοντών ήταν αρκετά θερμό, υπήρχαν και κάποιοι ξένοι τουρίστες  που πήραν και αυτοί μέρος ως εθελοντές, αλλά η γλώσσα δε στάθηκε εμπόδιο στην επικοινωνία μας!

Ξεκινώντας τον καθαρισμό με σημέιο έναρξης τον πολυχώρο NISI, κατευθυνθήκαμε παραλιακά για ένα μήκος περίπου 1,5 χιλιομέτρου. Η περιοχή είχε λιγότερα από το αναμενόμενο σκουπίδια προς περισσυλογή, μιας και έχουμε υιοθετήσει το μέρος και προσπαθούμε να το διατηρούμε καθαρό. Ανάμεσα στα σκουπίδια, η πλειοψηφία τους ήταν οι γόπες, σπάγοι και κομμάτια από δίχτυα, κάποια καλαμάκια ή κομμάτια τους, και κομμάτια πλαστικών συσκευασιών και σακούλων. 

Αυτό που μας έκανε τεράστια εντύπωση είναι τα πολύ λίγα πλαστικά μπουκάλια που βρήκαμε, και μας γέμισε αισιοδοξία, καθώς το πρόγραμμα συλλογής πλαστικών μπουκαλιών που έχουμε ξεκινήσει με το ποδήλατο Bamboomerang στις καφετέριες και εστιατόρια των Ραχών, δείχνει ότι αποδίδει καρπούς. 

Αυτό το πρωινό ήταν πραγματικά από τις πιο σημαντικές ως τώρα ενέργειες όσον αφορά τη συμμετοχή αλλά και το διαφορετικό υπόβαθρο των συμμετοχόντων εθελοντών. Δίνεται έτσι το κινητρο για ακόμη πιο δυναμικές ενέργειες για τους καθαρισμούς που θα ακολουθήσουν! 

Επόμενοι καθαρισμοί:

Τετάρτη 24 Ιουλίου στις 10.00 στο Λιμάνι Ραχών, υποβρύχιος καθαρισμός.

Κυριακή 28 Ιουλίου στις 11.00 στην Παραλία Καραβόμυλου.

img 1518 ΡΑΧΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ wheeling2help img 1517 ΡΑΧΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ wheeling2help img 1516 ΡΑΧΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ wheeling2help img 1515 ΡΑΧΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ wheeling2help img 1513 ΡΑΧΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ wheeling2help img 1512 ΡΑΧΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ wheeling2help


Niki Giannoulidou