0
Δημοσιεύτηκε 2 Ιούλ 2019, 20:24   /   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
 

Ο εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας του Αχλαδίου

img 1136 ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ Αχλάδι Φθιώτιδας

Σε ένα υπέροχο κλίμα με τη συμμετοχή 30 μικρών και μεγάλων εθελοντών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο καθαρισμός στην Παραλία Αχλαδίου που διοργανώθηκε από την εθελοντική ομάδα Wheeling2help και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αχλαδιωτών. 

Οι ιδανικές θερμοκρασίες βοήθησαν να υπάρχει ικανοποιητική συμμετοχή και θετική ενέργεια για να βάλουμε όλοι το λιθαράκι μας για καθαρότερες παραλίες!

Ο καθαρισμός ξεκίνησε από την προστατευόμενη περιοχή του υδροβιότοπου στο ποτάμι, όπου δυστυχώς τα πλαστικά μπουκάλια, ποτήρια, σακούλες, γόπες, δολώματα και πολλά απορρίμματα είχαν κατακλύσει το χώρο και συνεχίστηκε κατά μήκος ολόκληρης της ακτογραμμής του χωριού.

Στην προσπάθειά μας να διαχωρίσουμε τους σάκους με τα ανακυκλωμένα υλικά, συγκεντρώσαμε 7 σακούλες για τον μπλε κάδο και 12 για τον πράσινο, με τον συνολικό όγκο των απορριμμάτων να υπολογίζεται περίπου στα 120 κιλά! 

Οι εθελοντές που αγκάλιασαν την προσπάθειά μας, μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε δυναμικά και επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον τους να είναι και αυτοί μέρος της πρωτοβουλίας και για τους καθαρισμούς που θα ακολουθήσουν. 

 

Επόμενος καθαρισμός:

 

Κυριακή 14 Ιουλίου στις 10.30πμ στην παραλία Ραχών.

Σημείο συνάντησης : NISI Πολυχώρος.

img 1137 ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ Αχλάδι Φθιώτιδας img 1138 ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ Αχλάδι Φθιώτιδας img 1139 ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ Αχλάδι Φθιώτιδας img 1140 ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ Αχλάδι Φθιώτιδας img 1141 ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ Αχλάδι Φθιώτιδας


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou