0
Δημοσιεύτηκε 3 Οκτ 2013, 07:35   /   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
 

Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Στυλίδα

ΚΠΕΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣ/ΤΩΝ

                                               ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  Π.&Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΣΤΥΛΙΔΑΣ-ΥΠΑΤΗΣ

Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης,  Περ. Εν. Φθιώτιδας

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 7-11/10/2013 

Ενημερωτική συνάντηση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Φθιώτιδας

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013 

Ώρα έναρξης 17:30

Στυλίδα, κτήριο  ΟΣΚ, στο πάρκο του Λαού

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Κ.Π.Ε.Στυλίδας -Υπάτης για το σύνολο των δράσεων στη διάρκεια της εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 7-11 Οκτωβρίου

                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Το  Κ.Π.Ε. Στυλίδας-Υπάτης, στα πλαίσια υλοποίησης της Πράξης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την Αειφορία, Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για τους ενήλικες» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και τους εθνικούς πόρους και με αφορμή την καθιέρωση της «Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» βάσει του υπ. αριθμ. 1234/Γ7/3-9-2013 εγγράφου του Υ.ΠΑΙ.Θ, διοργανώνει 3 ημερίδες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, από 7-11/10/2013:

1)    Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Στυλίδας

Υπάτης, στο Πάρκο Λαού Στυλίδας, ώρες διεξαγωγής: 17.00 – 21.00

Σε συνεργασία με τους υπευθύνους σχολικών δραστηριοτήτων  Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, της Περ.Εν. Φθιώτιδας και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει:

Α) Παρουσίαση από τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  (ΚΠΕ ΣΤΥΛΙΔΑΣ–ΥΠΑΤΗΣ, ΚΠΕ ΑΜΦΙΣΣΑΣ & ΚΠΕ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ), των εκπαιδευτικών προγραμμάτων  που θα υλοποιήσουν κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014, καθώς και των Δικτύων που συντονίζουν ή συμμετέχουν, με σκοπό την ενημέρωση των Εκπαιδευτικών της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία ανήκει το ΚΠΕ.

Β) Παρουσίαση από τους υπευθύνους σχολικών δραστηριοτήτων  Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, της Περ. Εν. Φθιώτιδας, προγραμμάτων Π.Ε. στα σχολεία, που θα περιλαμβάνει  καλές πρακτικές  εφαρμογής της Π.Ε. και προτάσεις για εργασία πεδίου στο τοπικό περιβάλλον.

2)    Τη Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013, στο  11ο  Δ.Σ. Λαμίας (περιοχή έκθεσης), ώρες διεξαγωγής : 16.30-20.30                                                                                                           

Σε συνεργασία με τους υπευθύνους σχολικών δραστηριοτήτων  Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, της Περ.Εν. Φθιώτιδας ημερίδα ευαισθητοποίησης μαθητών & γονέων 

 Η ημερίδα θα περιλαμβάνει:

α) Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση: Ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση,

     συγκέντρωση και πώληση χρησιμοποιημένου ελαιόλαδου.

β) Περιβαλλοντικές δράσεις στη περιοχή

γ) Προβολή ταινίας και video περιβαλλοντικού περιεχομένου.

3)    Τη Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013, στη Χαλκίδα, στη Συνεδριακή Αίθουσα ΔΟΑΠΠΕΧ, Αβάντων 50, ώρες διεξαγωγής : 16.30-20.

Σε συνεργασία με την υπεύθυνη  σχολικών δραστηριοτήτων  Α/θμιας Εκπ/σης, της Περ.Εν. Εύβοιας και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας όλων των ειδικοτήτων. με Θέμα: «Η περιβαλλοντική εκπαίδευση μέσα από τα μάτια των παιδιών»

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει:

Α) Παρουσίαση από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΣΤΥΛΙΔΑΣ–ΥΠΑΤΗΣ, των εκπαιδευτικών προγραμμάτων  που θα υλοποιήσει κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014, καθώς και των Δικτύων που συντονίζει ή συμμετέχει, με σκοπό την ενημέρωση των Εκπαιδευτικών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας (στην  οποία δεν υπάρχει ΚΠΕ).

Β) Παρουσίαση από την Υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων  Α/θμιας Εκπ/σης Εύβοιας,  καλών πρακτικών  εφαρμογής της Π.Ε στα σχολεία της Διεύθυνσης καθώς και προτάσεων για τη σχολική χρονιά 2013-2014

Γ)Παρουσίαση προγραμμάτων Π.Ε. σχολικών μονάδων από εκπαιδευτικούς .

 

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΠΕ ΣΤΥΛΙΔΑΣ –ΥΠΑΤΗΣ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

κπε στυλιδα 7.10.2013

 


Niki Giannoulidou