0
Δημοσιεύτηκε 6 Νοέ 2012, 06:30   /   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
 

Λίγες ημέρες για να σώσουμε τις θάλασσές μας

Σε περίπου 20 ημέρες, οι Ευρωβουλευτές που απαρτίζουν την Επιτροπή Αλιείας του Ευρωκοινοβουλίου, ανάμεσά τους και ο Έλληνας Ευρωβουλευτής Νικόλαος Σαλαβράκος, θα ψηφίσουν για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής.
Οι θάλασσές μας, που κάποτε αφθονούσαν από ψάρια, υποφέρουν από την κακοδιαχείριση δεκαετιών και αδειάζουν εξ’ αιτίας της υπεραλίευσης. Στις επόμενες 20 ημέρες μας δίνεται η ευκαιρία να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση.
Το Δίκτυο OCEAN2012 – μία πανευρωπαϊκή συμμαχία μη-κυβερνητικών οργανώσεων, η οποία μάχεται για τον τερματισμό της υπεραλίευσης – έχει διοργανώσει την ταυτόχρονη συλλογή υπογραφών, σε όλες της χώρες της Ε.Ε., με στόχο να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στους Ευρωβουλευτές και στην Επιτροπή Αλιείας.
Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί!
Θέλουμε τις θάλασσές μας γεμάτες ζωή, αλλά και την ανάκαμψη των αλιευτικών κοινωνιών της Ελλάδας, που σήμερα βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης.
Καλούμε τον Νικόλαο Σαλαβράκο να ψηφίσει ώστε η ΕΕ να ακολουθήσει τις διεθνείς συμφωνίες και τα χρονοδιαγράμματα που αφορούν την αποκατάσταση των ιχθυαποθεμάτων.
Υπογράψτε για να στείλετε το μήνυμά σας, μοιραστείτε το και καλέστε τους φίλους σας να υπογράψουν:
http://www.avaaz.org/en/petition/30_imeres_gia_na_sosoyme_tis_thalasses_mas/?caqJFab
πηγή econews.gr


Niki Giannoulidou