0
Δημοσιεύτηκε 13 Σεπ 2013, 09:22   /   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
 

Μήνας δράσης για το θαλάσσιο περιβάλλον – Καθαρίστε τις αγαπημένες σας ακτές

καθαρισμος ακτωνΚαθαρίστε τις αγαπημένες σας ακτές από τα σκουπίδια και ανακυκλώστε!

Η Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών είναι η μεγαλύτερη δράση του είδους της, όπου εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές σε 100 χώρες του κόσμου καθαρίζουν παραλίες και τμήματα του βυθού.

Η HELMEPA, ως συντονιστής της Εκστρατείας στην Ελλάδα, ανακοινώνει και φέτος το Μήνα Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον (21/9 έως 21/10) και προσκαλεί τις εταιρείες-μέλη και τα μέλη της Παιδικής HELMEPA, τις Λιμενικές Αρχές και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορείς και ευαισθητοποιημένους πολίτες οπουδήποτε στη χώρα να οργανώσουν το δικό τους εθελοντικό καθαρισμό μιας παραλίας ή/και ενός τμήματος του βυθού.

Η διαδικασία είναι απλή:

-Επιλέξτε την ακτή που θέλετε να καθαρίσετε μαζί με συναδέλφους, την οικογένεια ή την παρέα σας, συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και στείλτε την στην HELMEPA.
-H ΗΕLMEPA θα σας στείλει ηλεκτρονικά τις απαραίτητες οδηγίες και υλικό (αφίσα και δελτία καταγραφής απορριμμάτων).
-Η δράση καθαρισμού σας θα καταχωρηθεί στο διαδικτυακό χάρτη της Εκστρατείας και θα ανακοινωθεί στη σελίδα Facebook της HELMEPA ώστε να ενημερωθούν και άλλοι ενδιαφερόμενοι.
-Μετά τη δράση, στείλτε στη HELMEPA φωτογραφίες για να αναρτηθούν στο διαδίκτυο και τα συμπληρωμένα δελτία καταγραφής απορριμμάτων. Τα στοιχεία αυτά για το πλήθος και τα είδη των απορριμμάτων βοηθούν σημαντικά στην επιστημονική έρευνα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στην περίπτωση που οι συμμετέχοντες θέλουν να διαχωρίσουν τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα κοινά απορρίμματα, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) που υποστηρίζει πανελλαδικά την εκστρατεία για δεύτερη συνεχή χρονιά, θα αναλάβει την αποκομιδή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και για να λάβετε έντυπη φόρμα συμμετοχής επικοινωνήστε με τον Τομέα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της HELMEPA.

Ας απαλλάξουμε τις αγαπημένες μας ακτές από τα σκουπίδια αναδεικνύοντας τη φυσική ομορφιά τους!

econews.gr

 


Niki Giannoulidou