0
Δημοσιεύτηκε 19 Ιούν 2019, 23:00   /   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
 

Ο καθαρισμός της παραλίας του Καλόγηρου Στυλίδας

img 9823 1 ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ !

Ο καθαρισμός της παραλίας της Στυλίδας εξελίχθηκε σε μια πολύ ευχάριστη έπκπληξη. Αν και ήταν ο πρώτος σε σειρά καθαρισμός για αυτό το καλοκαίρι συγκεντρώθηκαν συνολικά 35 εθελοντές. Στο σημείο συνάντησης υπήρχαν ήδη κάποιοι εθελοντές και από την τοπική οργάνωση GreenGulf. Επιπλέον, κάποιοι από εθελοντές γνωρίζοντας για τη δράση του Sea Change Remake Plastic Lab είχαν επίσης συλλέξει πλαστικάμπουκάλια τα οποία είχαν φέρει ειδικά για το εργαστήριο επαναχρησιμοποίησης πλαστικού. 

Ξεκινώντας τον καθαρισμό, προσπαθήσαμε να διαχωρίσουμε τους σάκους σε αυτούς με τα ανακυκλώμενα υλικά και όχι. Σε γενικές γραμμές, οι εθελοντές ήταν αρκετά θερμοί και θετικοί με την ενέργειά αυτή. Το κλίμα αρκετά ευχάριστο η ώρα στην οποία συγκεντρώσαμε τα υλικά αρκετά αποδοτική. 

Σχετικά με τα απορρίμματα που συλλέχθησαν, η πλειοψηφία αποτελούνταν από πλαστικά υλικά. Υπήρχε μεγάλη ποσότητα σε γόπες, πλαστικά μπουκάλια και ποτήρια μίας χρήσεως και καλαμάκια. Ακολουθούσαν οι συσκευασίες, σακούλες καθώς  και κομμάτια πλαστικού. Ένα άλλο στοιχείο ήταν και η μεγάλη ποσότητα σε μεταλλικές βίδες και πρόκες στην περιοχή του πάρκου δίπλα στην παραλία. 

Συνοψίζοντας, οι εθελοντές υποδέχτηκαν με μεγάλη θερμότητα την ομάδα του Wheeling2help που αποτελούνταν από 4 άτομα, ενθαρρύνοντας μας να συνεχίσουμε το έργο και επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον τους να είναι και αυτοί μέρος της προςπάθειάς μας και για τους καθαρισμούς που θα ακολουθήσουν. 

Επόμενος καθαρισμός:

Κυριακή 30 Ιουνίου στις 11.00πμ στην παραλία στο Αχλάδι Φθιώτιδας.

img 9824 ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ ! img 9822 ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ ! img 9821 ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ ! img 9820 ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ ! img 9819 ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ !


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou