Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA

Στυλίδα:Η ημερίδα «Ενεργοί πολίτες, ελιά & αειφορία: Από τη διατροφή στη κοσμετολογία»

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΠΕ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΥΠΑΤΗΣ

Το Κ.Π.Ε. Στυλίδας-Υπάτης, σε συνεργασία με το Δήμο Στυλίδας και το Σύλλογο Γυναικών Στυλίδας, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου ημερίδα με θέμα: «Ενεργοί πολίτες, ελιά και αειφορία: Από τη διατροφή στη κοσμετολογία»

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης της Πράξης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την Αειφορία, Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για τους ενήλικες» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση-άξονας προτεραιότητας 9», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και τους εθνικούς πόρους.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΠΕ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΥΠΑΤΗΣ

Ο κος Μπόσκου Γεώργιος, Επίκουρος καθηγητής Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσίασε το διεθνές πρόγραμμα μεσογειακής διατροφής OMEGA (Olive Oil and Mediterranean Molecular Gastronomy)» ενώ μίλησε και για νέες εξελίξεις στην νομοθεσία ελαιολάδου.

Ακολούθησε παρουσίαση  του κου Γ.Παλησίδη της Μεσογειακής Μαγειρικής με ελιά κι ελαιόλαδο και προετοιμασία διαφόρων σνακ μεσογειακού χαρακτήρα .

Στη συνέχεια η κα Κ.Καμαράτου (Τεχνολόγος Γεωπονίας) & η κα  Μ.Κατσογιάννη με τον κο Π.Κούτρα  από το ΚΠΕ Καρπενησίου έδειξαν πώς παρασκευάζεται το σαπούνι και το μελισσοκέρι με ελαιόλαδο.

Στην ημερίδα παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Στυλίδας Απ.Γκλέτσος,οι Αντιδήμαρχοι Ι.Χρονόπουλος και Γ.Κοντού,ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Στυλίδας Δ.Βέττας και η Γιατρός κα Βιργινία Στεργίου.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι  ενώ η περιοχή μας είναι κατεξοχήν ελαιοπαραγωγική δυστυχώς ελάχιστοι επαγγελματίες του είδους παρευρέθησαν.

 

 

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -