0
Δημοσιεύτηκε 25 Αυγ 2020, 15:25   /   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
 

Πόσα θέλεις να μας τρελάνεις Αύγουστε;

Screen Shot 2020-08-25 at 15.22.17

Πόσα θέλεις να μας τρελάνεις Αύγουστε; Ο καιρός μπορεί να χαλάει τις επόμενες ώρες, αναγκάζοντας την ΕΜΥ να βγάλει έκτακτο δελτίο αλλά αυτή δεν θα είναι η μοναδική αλλαγή του.

Μετά την πρόσκαιρη αλλαγή του, ο καιρός θα… γυρίσει στα «κανονικά» του και ο Αύγουστος θα μας αποχαιρετίσει με καύσωνα και θερμοκρασίες τους 40 βαθμούς!

Αυτό προβλέπει, σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος. Ότι ο καιρός θα θυμίζει… σκωτσέζικο ντους: μια βροχές και καταιγίδες και μια καύσωνα!

Η δεύτερη θερμή εισβολή, όπως τη χαρακτηρίζει ο Γιάννης Καλλιάνος, θα ξεκινήσει από την Παρασκευή, 28 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως και τουλάχιστον τη Δευτέρα 31 Αυγούστου ή το πολύ την Τρίτη 1 Σεπτέμβρη.

«Από την προσεχή Παρασκευή και στη συνέχεια σταδιακά θα ανεβαίνει η θερμοκρασία σε τιμές πιο ανεβασμένες σε σχέση με τις φυσιολογικές. Για παράδειγμα την Παρασκευή στα ηπειρωτικά και στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές θα φτάσει τους 36°C, το Σάββατο τους 37°C, την Κυριακή τους 38-39°C και τη Δευτέρα τους 39-40°C», γράφει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Όπως σημειώνει, «αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το διήμερο της προσεχούς Κυριακής – Δευτέρας θα είναι το πιο ζεστό με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν σε υψηλότερες τιμές από τον μέσο όρο για την εποχή, φτάνοντας τοπικά τη Δευτέρα τους 39-40°C και ίσως σε πολύ τοπικό επίπεδο και λίγο παραπάνω».

Πηγή newsit.gr


Niki Giannoulidou