Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Πραγματοποιούνται εργασίες για την εκτίμηση της ποιότητας των υδάτων στο Βόρειο Ευβοϊκό

ΣΚΑΦΟΣ ΕΛΚΕΘΕ‘Οπως μας ενημερώνει με δελτίο τύπου η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Στερεάς Ελλάδας ,αυτές τις ημέρες πραγματοποιούνται εργασίες για την εκτίμηση της ποιότητας των υδάτων στο Βόρειο Ευβοϊκό και στο Δίαυλο των Ωρεών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Στην θαλάσσια περιοχή του Βορείου Ευβοϊκού και του Διαύλου των Ωρεών βρίσκεται από την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 το ωκεανογραφικό σκάφος “Φιλία” του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) το σκάφος θα παραμείνει στην περιοχή μέχρι και την  Παρασκευή 25 Οκτωβρίου   πραγματοποιώντας επιστημονικές εργασίες για την εκτίμηση της ποιότητας των θαλασσίων υδάτων και της κατάστασης των θαλάσσιων  οργανισμών του βυθού     με   ειδικά    μηχανήματα   ( ρομποτ) υποθαλάσσιας παρατήρησης.

Οι ερευνητικές εργασίες αυτές χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ)  μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” (ΕΠΠΕΡΑΑ-ΕΣΠΑ)  και αποτελούν μέρος του προγράμματος παρακολούθησης   της ποιότητας των υδάτων  της Χώρας γενικότερα, όπως ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία Πλαίσιο για τα Ύδατα.

Παράλληλα μια ομάδα βιολόγων-δυτών συλλέγει από τις βραχώδεις ακτές  της περιοχής μας
δείγματα της θαλάσσιας βλάστησης που επίσης αποτελούν δείκτες της ποιότητας των υδάτων.
Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο Δρ. Βιολόγος-Ωκεανογράφος  κ. Παναγιωτίδης.”

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Τα τραγούδια, τα ραδιόφωνα και τα άλλα… περίεργα που απαγορεύονται από την Κυριακή 1η Οκτωβρίου

Οι ώρες κοινής ησυχίας αλλάζουν από την Κυριακή 1η Οκτωβρίου - Ποιες απαγορεύσεις ισχύουν μέσα στο συγκεκριμένο ωράριο Σύμφωνα με τη Αστυνομική...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων