Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Πυρομετεωρολογική προειδοποίηση για την ερχόμενη εβδομάδα

Ανάλυση των πιο πρόσφατα διαθέσιμων προγνωστικών δεδομένων για την πορεία των πυρομετεωρολογικών συνθηκών στην Ελλάδα υποδεικνύει σημαντική αύξηση της επικινδυνότητας εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών την ερχόμενη εβδομάδα, και ειδικότερα από την Τρίτη 8 Αυγούστου έως και την Κυριακή 13 Αυγούστου 2023.

Αιτία αποτελεί η αναμενόμενη μεταβολή της συνοπτικής κυκλοφορίας πάνω από την Ευρώπη, οπότε και η ισχυρή βαροβαθμίδα που θα αναπτυχθεί πάνω από την περιοχή μας θα οδηγήσει στη σημαντική ενίσχυση των βόρειων ανέμων (7-8 μποφόρ) πάνω από το Αιγαίο και την ανατολική ηπειρωτική χώρα, όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στον επόμενο προγνωστικό χάρτη για την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023. Επιπροσθέτως, τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία υποδεικνύουν την παρουσία ξηρού αέρα στην κατώτερη τροπόσφαιρα, με δυναμική μεταφοράς του κοντά στην επιφάνεια. Το στοιχείο αυτό αποτελεί εξόχως επιβαρυντικό πυρομετεωρολογικό παράγοντα, καθώς, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους, θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκρηκτική εξάπλωση τυχόν πυρκαγιών που εκδηλωθούν.

Η Πυρομετεωρολογική Ομάδα FLAME της μονάδας ΜΕΤΕΟ/ΕΑΑ θα παρακολουθεί τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά και πραγματικά στοιχεία και θα επανέλθει με νεότερη πυρομετεωρολογική ενημέρωση.

Χάρτες επικινδυνότητας και πυρομετεωρολογικά δελτία αναρτώνται καθημερινά στο meteo.gr. Για περισσότερα γραφικά και πληροφορίες, επισκεφθείτε το https://fireweather.eu/firescope/.

Παραμένουμε σε επαγρύπνηση. Παραμένουμε ενημερωμένοι.


Εικόνα 1. Προγνωστικός χάρτης γεωδυναμικών υψών, σχ. υγρασίας και ανέμου στην ισοβαρική επιφάνεια των 925 hPa, για την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023.

meteo.gr

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ju-Jitsu οι Μυρμιδόνες Στυλίδας

ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ Πραγματοποιήθηκε στο Μαυροβούνιο  το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ju-Jitsu 2023 και ο Σύλλογος μας είχε την τιμή για συνεχόμενη χρονιά...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων