Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Σε επιφυλακή για πυρκαγιές η Πολιτική Προστασία για την Κυριακή 13 Αυγούστου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Κυριακή 13 Αυγούστου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Κυριακή 13 Αυγούστου 2023

 •   Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης)
 • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Λήμνου)
 • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Σποράδων)
 • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Ευβοίας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)
 • Περιφέρεια Αττικής
 • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)

Σε εφαρμογή της 105613/22-05-2023 (ΑΔΑ: ΨΖΤ87ΛΗ-ΟΙ5) Απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας θα ισχύει το μέτρο της Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές ΝATURA καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση όπως ορίζονται στις διατάξεις του Ν.998/1979 (Α΄289) για την αντιπυρική περίοδο 2023 στην ΠΕ Φθιώτιδας, αρμοδιότητας του Δασαρχείου Αταλάντης από τη 12η βραδινή της 12/08/2023 έως τη 12η βραδινή της 13/08/2023 και παρακαλούμε τις υπηρεσίες των Δήμων που εντάσσονται στα διοικητικά όρια του ανωτέρω Δασαρχείου να συνδράμουν στο έργο του, με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο είναι δυνατόν, σε συνεργασία με τα κατά τόπους Δασαρχεία και τα κατά τόπους Αστυνομικά τμήματα και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.

 •   Το αρμόδιο Δασαρχείο δύναται, λαμβάνοντας υπόψη τη διαθεσιμότητα του προσωπικού του και των μέσων που διαθέτει, να αιτηθεί συνδρομή από τον/τους Δήμους, να ενεργοποιήσει/ουν εθελοντικές οργανώσεις, Φορείς κ.α. για την εφαρμογή του μέτρου καθορίζοντας από κοινού τα σημεία επιτήρησης και ελέγχου κάθε Υπηρεσίας.
 •   Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Παρνασσού, Οίτης & Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τα κατά τόπους Δασαρχεία της χωρικής τους αρμοδιότητας να συνδράμουν στην εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας.
 •  Έχει εκδοθεί το συνημμένο Δελτίο Τύπου από την ΠΕ Φθιώτιδας για την αυξημένη ετοιμότητα των Υπηρεσιών, την λήψη μέτρων και για την ενημέρωση των μέτρων αυτοπροστασίας των πολιτών.
 • Οι  Δήμοι της Π.Ε. Φθιώτιδας της περιοχής αρμοδιότητας του Δασαρχείου Αταλάντης να θέσουν το προσωπικό και τα μέσα του (ιδιωτικά και μισθωμένα υδροφόρα, χωματουργικά ΜΕ κα) σε κατάσταση ΠΟΛΥ αυξημένης ετοιμότητας.
 • Επίσης, εφιστούμε την προσοχή στους ανωτέρω Δήμους για την ΠΟΛΥ αυξημένη ετοιμότητά τους στην περίπτωση εφαρμογής του μέτρου της οργανωμένης απομάκρυνσης πληθυσμού εντός των διοικητικών τους ορίων, σύμφωνα με την 5η Έκδοση του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών, με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ 2» και με τα εγκεκριμένα σχέδια τους.
 • Καλούμε τους Δήμους, που θα ισχύσει το ανωτέρω μέτρο απαγόρευσης, σε συνεργασία με τους διοργανωτές υπαίθριων εκδηλώσεων κ.λπ., όπου ισχύει, να μεριμνήσουν για την ακύρωση ή αναβολή τους μέχρι νεωτέρας.
 • Οι Εθελοντικές Οργανώσεις, των ανωτέρω περιοχών, να ευρίσκονται σε Πολύ αυξημένη ετοιμότητα ώστε να συνδράμουν στο έργο και στις δράσεις των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και παρακαλούμε να μας ενημερώσουν για την διαθεσιμότητά τους στην οποιαδήποτε συνδρομή τους.
 •  Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, η ΔΑΟΚ και η ΔΔΥ-ΚΜ Π.Ε. Φθιώτιδας επίσης να τεθούν σε κατάσταση πολύ αυξημένης ετοιμότητα (προσωπικού και μέσων που διαθέτουν) σύμφωνα με τον σχεδιασμό τους.
 • Σύμφωνα με το ΦΕΚ 3235/τ.Β΄/23-06-2023, σε κάθε παράβαση της απαγόρευσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 300€ από τις αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της εν λόγω απόφασης και τη βεβαίωση του προστίμου, που είναι η Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Δασική Υπηρεσία και η Δημοτική Αστυνομία.
- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Ανατολική Φθιώτιδα: 32χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του

Εργαζόταν για την καλοκαιρινή σεζόν σε γνωστή τουριστική περιοχή και βρέθηκε απαγχονισμένος στην αυλή του σπιτιού όπου διέμενε… Σοκ στην...
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων