Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA

Στυλίδα: Ένας Μικρός Παράδεισος Άγριας Ζωής – Δείτε φωτογραφίες

Με έδρα τη Λαμία, δεν είναι δύσκολο για κάποιον να αποδράσει προς τη φύση, έχοντας να επιλέξει ανάμεσα σε πολλούς προορισμούς όπως το Δέλτα του Σπερχειού Ποταμού και ο Υδροβιότοπος Σκάρφειας.

Κείμενο – Φωτογραφίες: Δημήτρης Λούκας

Αν βέβαια δεν θέλετε να λασπώσετε το αμάξι σας, η Στυλίδα είναι μία ιδανική εναλλακτική, που μπορεί να προσελκύσει από τους πιο απλούς λάτρεις φύσης, μέχρι τους πιο πεπειραμένους παρατηρητές άγριας ζωής.

Στην περιοχή του Καλόγερου, πριν 2 χρόνια έκαναν την εμφάνισή τους τρεις νεαροί Βουβόκυκνοι (Cygnus olor), οι οποίοι με τον καιρό ενίσχυσαν το κοπάδι τους, με αποτέλεσμα 18 από αυτούς να είναι πλέον περήφανοι κάτοικοι της Στυλίδας. Αν και άγρια ζώα, είναι αρκετά εξοικειωμένοι με την ανθρώπινη παρουσία, και παραμένουν κοντά στην ακτή για όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Φωτογραφία: Βουβόκυκνος (Cygnus olor), © Δημήτριος Λούκας, Στυλίδα, 2022

Ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο, στη Στυλίδα μπορεί να παρατηρηθεί, εκτός των Κύκνων, ένας αρκετά μεγάλος αριθμός ειδών πτηνών (παρυδάτιων και άλλων), όπως για παράδειγμα 3 διαφορετικά είδη ερωδιών, Τουρλίδες (Numenius arquata), Αλκυόνες (Alcedo atthis), διάφορες πάπιες όπως ο Θαλασσοπρίστης (Mergus serrator) και πολλά μικρόπουλα, όπως ο Καρβουνιάρης (Phoenicuros ochruros) και η Λευκοσουσουράδα (Motacilla alba).

Φωτογραφία: Θαλασσοπρίστης (Mergus serrator), © Δημήτριος Λούκας, Στυλίδα, 2022

Πολλά ακόμη άγρια ζώα αναμένονται να παρατηρηθούν, πάντα με τον απαραίτητο σεβασμό, χωρίς να τα ταΐζουμε, να τους προκαλούμε στρες και να καταστρέφουμε ή να ρυπαίνουμε το ενδιαίτημά τους.

Στην επόμενη έξοδό σας προς τη Στυλίδα, λοιπόν, να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για αυτούς τους ξεχωριστούς κατοίκους της!

 

Φωτογραφία: Λευκοσουσουράδα (Motacilla alba), © Δημήτριος Λούκας, Στυλίδα, 2022
Φωτογραφία: Σταχτοτσικνιάς (Ardea cinerea), © Δημήτριος Λούκας, Στυλίδα, 2022
- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -