0
Δημοσιεύτηκε 17 Μάι 2015, 09:58   /   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
 

Τι καιρό δείχνουν τα Μερομήνια για το φετινό καλοκαίρι

ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Τα «Μερομήνια», ο παραδοσιακός τρόπος πρόβλεψης του καιρού της χρονιάς από τους ανθρώπους της υπαίθρου δίνει απαντήσεις στη συχνότερη ερώτηση «Τι καιρό θα έχουμε;»

Τα «μερομήνια» αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν. Έχει, όμως, πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο

Τι λένε τα Μερομήνια για το φετινό καλοκαίρι;

Ιούνιος 2015

Ο μήνας Ιούνιος θα κυλήσει πολύ ζεστός με ημέρες που θα έχει καύσωνα ιδιαίτερα το διάστημα από της 16 με 18 του μήνα και μετά μέχρι και το τέλος του, φαίνεται ότι θα έχει αρκετές ζεστές ημέρες. Στα μέσα του μήνα βέβαια θα έχουμε κάποια μελτέμια. Κάποιες καταιγίδες θα έχουμε λόγο αστάθειας το διάστημα 16 με 18 του μήνα στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.

Ιούλιος 2015

Πολύ ζεστός θα κυλήσει και ο μήνας Ιούλιος, ιδιαίτερα στα μέσα του μήνα θα μας κάνει και καύσωνες . Κάποιες καταιγίδες η μπόρες λόγο αστάθειας ίσως σημειωθούν στα γύρω ορεινά το διάστημα 17 με 20 του μήνα. Στα τέλη του όμως αναμένεται να δροσίσει λίγο.

Αύγουστος 2015

Τέλος ο μήνας αυτός θα κυλίσει με αρκετά ζεστό καιρό και 2-3 καύσωνες περίπου κυρίως στις πρώτες 20 μέρες του μήνα. Άστατος με καταιγίδες θα κυλίσει ο καιρός το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, με πτώση της θερμοκρασίας.

Το Greek-Weather.Or, αναφέρει πως τα μερομήνια δεν δείχνουν ακριβώς τι καιρό θα έχουμε αλλά δίνουν μία γενική τάση του καιρού.

 


Niki Giannoulidou