Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA

Υπεγράφη η σύμβαση για τα επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα στο Σπερχειό ποταμό

IMG_0434.JPG

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Γραφείο Περιφερειάρχη

Λαμία, 8 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογραφή σύμβασης για το έργο «Επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα στο Σπερχειό ποταμό και στους συμβάλλοντες χειμάρρους σε αυτόν», προϋπολογισμού 3.500.000 €

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα στο Σπερχειό ποταμό και στους συμβάλλοντες χειμάρρους σε αυτόν», προϋπολογισμού 3.500.000 €.

Με το υπόψη έργο θα γίνουν εργασίες καθαρισμού, διευθέτησης και αποκατάστασης της παροχετευτικότητας της κοίτης του Σπερχειού και των χειμάρρων που εκβάλουν σε αυτόν και γενικά όλες οι απαιτούμενες εργασίες για τη συντήρηση των αντιπλημμυρικών έργων της κοιλάδας του Σπερχειού. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική παρέμβαση η οποία στοχεύει στην αντιπλημμυρική θωράκιση των παραποτάμιων περιοχών της Φθιώτιδας.

Εξάλλου, η αυταπόδεικτη σπουδαιότητα του έργου τονίσθηκε και κατα τη διάρκεια της πρόσφατης ημερίδας για τα «Αντιπλημμυρικά του Σπερχειού» που διοργάνωσε το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς τον περασμένο Οκτώβρη στη Λαμία, με την παρουσία του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη και εκπροσώπων των ΠΑΘΕ, Ε65 και ΕΡΓΟΣΕ. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχώρησε άμεσα στη δημοπράτηση και συμβασιοποιήση του έργου που θα καλύψει τις αντιπλημμυρικές εργασίες της δικης της αρμοδιότητας, όπως αντίστοιχα οφείλουν να πράξουν και οι λοιποί εμπλεκόμενοι φορείς.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι ενδεικτικά: καθαρισμός της αυτοφυούς βλάστησης, καθαρισμός από φερτά υλικά ή απορρίμματα, επισκευή και συμπλήρωση αναχωμάτων με προϊόντα εκσκαφών, διαμόρφωση κοίτης για να αποκτήσει ενιαία κλίση και να μην λιμνάζουν νερά, συμπλήρωση – ενίσχυση και μόρφωση πρανών όπου απαιτείται, επένδυση των πρανών με συρματοκιβώτια ή λιθορριπή στα σημεία που παρατηρείται διάβρωση ή απαιτείται ενίσχυση της διατομής τους, κατασκευή συρματοκιβωτίων ή λιθορριπών σε σημεία συμβολών ή έντονων μαιανδρισμών για την προστασία των αναχωμάτων. Επίσης θα εκτελεστούν όσες εργασίες κριθούν απαραίτητες κατά την εκτέλεση του έργου σύμφωνα με τις εντολές της επίβλεψης.

Η νέα Περιφερειακή Αρχή προχωράει με σταθερά βήματα στον προγραμματισμό και την υλοποίηση έργων που βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων. Οι προβλεπόμενες εργασίες στην κοίτη του Σπερχειού ενισχύουν την πολιτική προστασία προστατεύοντας τις περιουσίες των κατοίκων και πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον. Με σκληρή και συντονισμένη δουλειά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχωρά μπροστά, με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Στυλίδα: Οι εθελοντές διασώστες δώρισαν ένα αμαξίδιο στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας

Ένα αναπηρικό αμαξίδιο δώρισε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας η Διασωστική Ομάδας Εθελοντών Στυλίδας. Μπράβο τους!
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -