Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA

Υπέρ της λειτουργίας Φωτοβολταϊκού Σταθμού στο Δρίστελλο ψήφισε το Δ.Σ. Στυλίδας

Η Π.Σ.Ε. – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ απέστειλε το υπ αριθμ. 240942/13.11.2023  έγγραφό της για τη γνωμοδότηση του Δήμου Στυλίδας σχετικά με την κατασκευή και λειτουργία του έργου του Φωτοβολταϊκού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΦΣΠΗΕ) ισχύος 369,99505 MWp στη θέση “ΔΡΙΣΤΕΛΛΟ”.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Στυλίδας της 28ης Μαρτίου , το Δ.Σ. Στυλίδας γνωμοδότησε θετικά αναφορικά με την κατασκευή και λειτουργία έργου Φωτοβολταϊκού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΦΣΠΗΕ) ισχύος 369,99505 MWp στη θέση “ΔΡΙΣΤΕΛΛΟ”, με δεκαπέντε (15) ψήφους «υπέρ» και τέσσερις (4) ψήφους «λευκό», των Δημοτικών Συμβούλων Αλεξίου Χρήστου, Καναπίτσα Χαράλαμπου, Μαντέ Δημητρίου και Γιαλικάρη Παναγιώτη.

 

Τεχνικά στοιχεία – Θέση (όπως αναφέρονται στη απόφαση 51/2024 της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Στυλίδας)

Ο σταθμός της εταιρίας CERO DEVELOPMENT HELLAS ΜΟΝ. Α.Ε, θα είναι συνολικής ισχύος 369,99505 MWp στη θέση Δρίστελλο.
Κύριος σκοπός του είναι η ηλεκτροπαραγωγή με την εκμετάλλευση της φωτοηλιακής ενέργειας, η οποία αποτελεί ανανεώσιμη και αειφόρο μορφή ενέργειας. Ο στόχος είναι ο ΦΣΠΗΕ, εκτός από την οικονομοτεχνική του βιωσιμότητα, είναι να οδηγήσει σε ουσιαστική περιβαλλοντική ελάφρυνση σε τοπικό και υπερ-τοπικό επίπεδο, υποκαθιστώντας μέρος της παραγόμενης από ορυκτά καύσιμα ηλεκτρικής ενέργειας.
Η υπό μελέτη Φ/Β μονάδα πρόκειται να κατασκευαστεί σε ιδιωτική συνενωμένη έκταση που βρίσκεται σε δασικο-αγροτική περιοχή, περίπου 8 Km Νοτιοανατολικά του οικισμού της Ανάβρας, της Δ.Ε. Ανάβρας, περίπου 12 km βόρεια του οικισμού της Στυλίδας, της Δ.Ε. Στυλίδος, του Δήμου Στυλίδας και περίπου 20 km νοτιοδυτικά της πόλης της Λαμίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Πελασγία

     Από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -