0
Δημοσιεύτηκε 16 Δεκ 2012, 07:03   /   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
 

Αδέσποτα: ο Δήμος Πρέβεζας βρήκε τη λύση!

Ο Δήμος Πρέβεζας τολμά και δεν κλείνει τα μάτια στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων της πόλης, ούτε μένει στο γνωστό ότι δεν υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι στο Δήμο, αλλά αναλαμβάνει δράση και την ευθύνη που έχει και από το νόμο 4039/2012 για το πρόγραμμα περίθαλψης αδέσποτων ζώων.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε λίγες ημέρες πριν, αποφάσισε να θεσπίσει ειδικό τέλος για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων της πόλης.
Το ποσό ορίστηκε στο 1 ευρώ και θα εισπράττεται μέσω του λογαριασμού του νερού (ΔΕΥΑΠ) κάθε τρίμηνο.

Η εισήγηση έγινε από τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ.Χρήστο Μπαίλη και η τελική πρόταση για το ποσόν του τέλους από τον Δημοτικό Σύμβουλο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ κ.Βασίλη Κουτρούμπα. Η πρόταση υπερψηφίσθηκε σχεδόν από όλες τις παρατάξεις εκτός των κκ.Τσοβίλη, Σπυράκου και Ρέντζου που δήλωσαν παρών.

“Είναι πράγματι μια πρωτοποριακή απόφαση του Δήμου μας, που επιτρέπει στην ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ, να συνεχίσει το έργο της, της περίθαλψης και προστασίας των Ζώων του Καταφυγίου [διατροφή, στειρώσεις, θεραπείες], αλλά και των Ζώων της Πόλης. Συνεχίζουμε το έργο μας με την θεσμοθετημένη πλέον αρωγή του Δήμου μας, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, δύμαμη και ελπίδα” αναφέρει η κ Βάνα Ζέρβα από την “ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ”, το φιλοζωικό σωματείο Πρέβεζας που δημιουργήθηκε το 2000.

Μπράβο στον Δήμο Πρέβεζας για την ευαισθησία στην πράξη και όχι στα λόγια και ελπίζουμε το παράδειγμά του να ακολουθήσουν και άλλοι Δήμοι της χώρας, αφήνοντας στην άκρη τις δικαιολογίες… περί έλλειψης πόρων και ας δείξουν τη δέουσα ευθύνη και ευαισθησία, απέναντι στα αδέσποτα ζώα του Δήμου τους.

πηγή epiruslive.gr


Niki Giannoulidou