0
Δημοσιεύτηκε 24 Νοέ 2013, 21:45   /   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
 

Ανακοίνωση:ΟΧΙ στην κοπή ουρών και αυτιών των σκύλων

kynigoskylo ΣΚΥΛΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΪΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ   Ανοιχτή Επιστολή Π.Φ.Π.Ο. Για Αχρεία Επιχειρήματα Κοπής Ουρών & Αυτιών Σκύλων!

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

“Αθήνα 22.11.13
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΑΧΡΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΟΠΗΣ ΟΥΡΩΝ & ΑΥΤΙΩΝ ΣΚΥΛΩΝ!

Με γνωμάτευσή του το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, η οποία υπεγράφη ήδη και από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Τσαυτάρη, έβαλε τέλος στα όνειρα και τα αχρεία επιχειρήματα διαφόρων ομίλων κυνηγετικών σκύλων για την κοπή των ουρών και αυτιών των ζώων τους.
Τα αστεία πλέον επιχειρήματά τους, ότι τα κυνηγόσκυλα τραυματίζονται κατά την διάρκεια του κυνηγιού και επομένως “πονάει πόδι κόβει πόδι”, δηλαδή να κόβονται οι ουρές και τα αυτιά προληπτικά!!!!!!! για μια ακόμη φορά πετάχτηκαν στον νομικό κάλαθο των αχρήστων.

Με την γνωμοδότηση αυτή το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους βάζει οριστικό τέλος στις αιτιάσεις των κυνηγών απαντώντας ότι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των ζώων Συντροφιάς ισχύει στην χώρα μας από το 1992, αποτελεί υπερεθνική νομοθεσία και κανένας εθνικός νόμος δεν μπορεί να την τροποποιήσει ή να την ακυρώσει. Ως εκ τούτου το αίτημά τους για εξαίρεση από την κοπή ουρών θα αποτελούσε αφενός μεν παραβίαση υπερεθνικής Νομοθεσίας αλλά και αφετέρου κακοποίηση ζώων.

Αυτό που θέλουμε τέλος να υπενθυμίσουμε είναι ότι η κακοποίηση ζώου διώκεται αυτεπάγγελτα με έως 5 έτη φυλακή και 5.000-15.000 ευρώ πρόστιμο, η δε κοπή ουρών και αυτιών, όταν δεν είναι θέμα ασθένειας του ζώου, είναι κακοποίηση αυτού.

Ζητάμε επίσης να καταγγέλλεται η παράνομη αυτή δραστηριότητα στα αρμόδια όργανα της πολιτείας καθώς και οι κτηνίατροι, ουκ ολίγοι, που τυχόν ασκούν την κτηνιατρική τους κόβοντας παράνομα ουρές και αυτιά.

Η Ομοσπονδία μας ήδη έχει εντοπίσει ορισμένους από αυτούς και στον χρόνο που θα κρίνουμε κατάλληλο θα προβούμε στις δέουσες ενέργειες.

Όποιος δε, νοιώθει έντονη την ανάγκη να κόψει την ουρά και τα αυτιά του σκύλου τους, ας προτιμήσει να κόψει τα δικά του και να αφήσει το σκύλο του, όπως τον δημιούργησε η αλάνθαστη φύση.

Για την
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ|”

Πηγή: Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία – Π.Φ.Π.Ο.


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou