Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Ανακοίνωση:ΟΧΙ στην κοπή ουρών και αυτιών των σκύλων

κυνηγοσκυλοΑνοιχτή Επιστολή Π.Φ.Π.Ο. Για Αχρεία Επιχειρήματα Κοπής Ουρών & Αυτιών Σκύλων!

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

“Αθήνα 22.11.13
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΑΧΡΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΟΠΗΣ ΟΥΡΩΝ & ΑΥΤΙΩΝ ΣΚΥΛΩΝ!

Με γνωμάτευσή του το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, η οποία υπεγράφη ήδη και από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Τσαυτάρη, έβαλε τέλος στα όνειρα και τα αχρεία επιχειρήματα διαφόρων ομίλων κυνηγετικών σκύλων για την κοπή των ουρών και αυτιών των ζώων τους.
Τα αστεία πλέον επιχειρήματά τους, ότι τα κυνηγόσκυλα τραυματίζονται κατά την διάρκεια του κυνηγιού και επομένως “πονάει πόδι κόβει πόδι”, δηλαδή να κόβονται οι ουρές και τα αυτιά προληπτικά!!!!!!! για μια ακόμη φορά πετάχτηκαν στον νομικό κάλαθο των αχρήστων.

Με την γνωμοδότηση αυτή το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους βάζει οριστικό τέλος στις αιτιάσεις των κυνηγών απαντώντας ότι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των ζώων Συντροφιάς ισχύει στην χώρα μας από το 1992, αποτελεί υπερεθνική νομοθεσία και κανένας εθνικός νόμος δεν μπορεί να την τροποποιήσει ή να την ακυρώσει. Ως εκ τούτου το αίτημά τους για εξαίρεση από την κοπή ουρών θα αποτελούσε αφενός μεν παραβίαση υπερεθνικής Νομοθεσίας αλλά και αφετέρου κακοποίηση ζώων.

Αυτό που θέλουμε τέλος να υπενθυμίσουμε είναι ότι η κακοποίηση ζώου διώκεται αυτεπάγγελτα με έως 5 έτη φυλακή και 5.000-15.000 ευρώ πρόστιμο, η δε κοπή ουρών και αυτιών, όταν δεν είναι θέμα ασθένειας του ζώου, είναι κακοποίηση αυτού.

Ζητάμε επίσης να καταγγέλλεται η παράνομη αυτή δραστηριότητα στα αρμόδια όργανα της πολιτείας καθώς και οι κτηνίατροι, ουκ ολίγοι, που τυχόν ασκούν την κτηνιατρική τους κόβοντας παράνομα ουρές και αυτιά.

Η Ομοσπονδία μας ήδη έχει εντοπίσει ορισμένους από αυτούς και στον χρόνο που θα κρίνουμε κατάλληλο θα προβούμε στις δέουσες ενέργειες.

Όποιος δε, νοιώθει έντονη την ανάγκη να κόψει την ουρά και τα αυτιά του σκύλου τους, ας προτιμήσει να κόψει τα δικά του και να αφήσει το σκύλο του, όπως τον δημιούργησε η αλάνθαστη φύση.

Για την
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ|”

Πηγή: Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία – Π.Φ.Π.Ο.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Τελευταία Νέα

Προσοχή απάτες – Επείγον μήνυμα από ΑΑΔΕ & Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Προειδοποίηση σε πολίτες προκειμένου να μην πέσουν θύματα απάτης απευθύνει η ΑΑΔΕ με μήνυμα το οποίο αποστέλλει. Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, επιτήδειοι στέλνουν e-mails με το ψευδές μήνυμα «η Εφορία...
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -