Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Αντιδράσεις προκαλεί η προσωρινή απαγόρευση του κυνηγιού σε όλη την Ελλάδα

1425572_672119362818447_1473514524_n

Σελίδα διαμαρτυρίας  στο facebook δημιουργήθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση της προσωρινής διαταγής απαγόρευσης για όλα τα είδη των θηραμάτων σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε τι αναφέρεται στη συγκεκριμένη σελίδα

» … H νέα Ρυθμιστική Απόφαση για το κυνήγι της περιόδου 2013-2014 εκδόθηκε μετά από μακρά συνεργασία της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.
Κατά τη συνεργασία αυτή η Κ.Σ.Ε. έθεσε υπόψη στην υπηρεσία του Υπουργείου τις αντίστοιχες μελέτες, εκθέσεις, στοιχεία και διεθνή βιβλιογραφία που απαιτούνται από τη νομοθεσία και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν, κατά την κρίση της υπηρεσίας, για την θωράκιση του περιεχομένου της νέας Ρυθμιστικής.
Ιδιαίτερο σημείο αναφοράς αποτέλεσε η με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου έγκριση παλαιότερης Ρυθμιστικής που απετέλεσε τη βάση και για τη νέα.
Όλα τα παραπάνω συνθέτουν μια αδιαμφισβήτητη στήριξη της νέας Ρυθμιστικής. Η πολύ καλή συνεργασία με την Δασική Υπηρεσία αποτελεί εγγύηση για την ορθή διαχείριση του περιβάλλοντος που αποτελεί κύριο στόχο της Κ.Σ.Ε. και του Υπουργείου.
Σημειώνουμε όμως, ότι παρά την υποβολή όλων των σχετικών στοιχείων, δεν έγινε δεκτή η πρότασή μας για ένταξη ορισμένων ειδών στα θηρεύσιμα είδη. Αντίθετα, έγινε δεκτή η επιμονή μας για μη αύξηση τελών και συνδρομών στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας.
Στα πλαίσια αυτής της Απόφασης η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, καλεί όλους τους κυνηγούς και τις Οργανώσεις τους να συνεχίσουν αυτό που από ανέκαθεν επιβάλλουν οι συλλογικές αξίες του κόσμου των κυνηγών, ώστε με σεβασμό και γνώση για τις φυσικές ισορροπίες, να εξακολουθήσουν να στρατεύονται σε δράσεις περιφρούρησης της ελληνικής υπαίθρου, υπεράσπισης των βιοτόπων και της άγριας ζωής και συνειδητής προσπάθειας για την αποτροπή κάθε παραβατικής συμπεριφοράς.
Η νέα Ρυθμιστική για πρώτη φορά υπογράφεται από τον Ειδικό Γραμματέα Δασών…»
ΠΗΓΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΣΕ
Άρα λοιπόν τι έγινε στην πορεία;

2/12/2013:»Έπειτα από προσφυγή ζωοφιλικής οργάνωσης κατά της υπουργικής απόφασης που ρυθμίζει τα ζητήματα θήρας, το ΣτΕ απαγόρευσε προσωρινά το κυνήγι σε όλη την Ελλάδα και για όλα τα θηράματα.
Η πρόεδρος του Ε” Τμήματος του ΣτΕ Αγγελική Θεοφιλοπούλου ανέστειλε προσωρινά την απόφαση που είχε εκδώσει τον Ιούλιο ο αναπληρωτής υπουργού Περιβάλλοντος, με την οποία ρυθμίζονται τα ζητήματα της θήρας κατά την κυνηγετική περίοδο 2013-2014.
Κατά της υπουργικής απόφασης προσέφυγε στο ΣτΕ η Ζωοφιλική – Οικολογική Ένωση Ελλάδας,[ο πάλαι πότε γνωστός κ. Αγγελέτος δηλ.] υποστηρίζοντας ότι η κυνηγετική περίοδος άρχισε πρώιμα στις 20 Αυγούστου και έληξε καθυστερημένα στις 28 Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα να πλήττεται η πανίδα κατά την αναπαραγωγική περίοδο και να τίθεται σε κίνδυνο η αποδημία πολλών ειδών.
Η Ένωση επισήμανε μάλιστα ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση εκδόθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί έρευνα για τις επιπτώσεις της κυνηγητικής περιόδου όπως απαιτεί η νομοθεσία.
Ακόμα, η Ένωση υποστηρίζει ότι η κυνηγετική περίοδος θα έπρεπε να λήγει την ίδια ημερομηνία για όλα τα είδη, κάτι που δεν συνέβη. Υποστηρίζει επίσης ότι η η υπουργική απόφαση είναι παράνομη, καθώς η κυνηγητική δραστηριότητα κατά τα τέλη του καλοκαιριού και μέχρι 15 Οκτωβρίου συμπίπτει με τον αναπαραγωγικό κύκλο των πτηνών, τόσο των θηρεύσιμων, όσο και των προστατευόμενων, ενώ στα τέλη Ιανουαρίου αρχίζει η μετανάστευση των αποδημητικών πτηνών.
Επιπλέον, δεν υπάρχει πρόβλεψη απαγόρευσης της θήρας για τις 264 περιοχές που έχουν προταθεί να ενταχθούν στο προστατευτικό δίκτυο Νatura 2000.
Η Ένωση εκτιμά ότι υπουργική απόφαση παραβιάζει το άρθρο 24 του Συντάγματος, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, τη Διεθνή Σύμβαση Ramsar, τη Σύμβαση της Βόννης, κοινοτικές οδηγίες, την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, καθώς και παλαιότερες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η προσωρινή αναστολή της υπουργικής απόφασης ισχύει μέχρι να εκδοθεί απόφαση για την αίτηση αναστολής που έχει καταθέσει η Ένωση στο ΣτΕ…»
Γιατί λοιπόν δεν πείστηκε το ΣτΕ;Γιατί η απόφαση του 2003 του ίδιου Δικαστηρίου -που είχε χαρακτηριστεί «σταθμός» στα ασκούμενα ένδικα μέσα κάθε «πικραμένου και ορκισμένου αντικυνηγού» κατά της ρυθμστικής-δεν λήφθηκε, όπως φαίνεται υπόψη;
Άλλη μια, μη αναμενόμενη δικαστική απόφαση, που θα ισχύει μέχρι της εκδίκασης της κύριας προσφυγής[αίτησης ακύρωσης] στο αρμόδιο Τμήμα του ΣτΕ όπου το κυνήγι έχει «κυνηγηθεί ανηλεώς»… χρόνια πολλά, από το 1989 και μετά τουλάχιστον σχεδόν κάθε χρόνο, 1 και 2 και βάλε προσφυγές!θέατρα με κύκνους στο Υπ. Γεωργίας, στο Σύνταγμα κλπ κλπ
Μας εξανάγκασαν να δημιουργήσουμε τη Θηροφυλακή, που τα σημερινά δεδομένα της κρίσης και της μείωσης των αδειών την επηρεάζουν αρνητικά, εκατ. ευρώ σε μελέτες, μελέτες, μελέτες, σε αναπλάσεις, σπορές, καταγραφές θηραματικών πληθυσμών, καταφύγια,απελευθερώσεις, ….
Όλα αυτά αρκεί ένας οποιοσδήποτε «κ. Αγγελέτος» να τα κάνει σκόνη και θρύψαλα…
Θυμίζουμε ότι τελευταία φορά ο κ Αγγελέτος είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας το 2009 όταν υφυπουργός, υπεύθυνος για τη θήρα, ήταν ο κ Θάνος Μωραϊτης…
Ο γνωστός δικηγόρος κ. Άγγελος Αγγελέτος, λοιπόν κατέθεσε ως πρόεδρος της ΖΩΟΦΙΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της ρυθμιστικής απόφασης θήρας που εξέδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Μεταξύ άλλων επικαλείτο τα πρόβληματα που έχουν προκύψει από πυρκαγιές, ότι δεν λήφθηκαν υπόψιν κατά την έκδοση της ρυθμιστικής και επίσης θεωρεί ότι η ρυθμιστική έπρεπε να υπογραφεί από τον υπουργό και όχι από τον Ειδικό Γραμματέα Δασών κ. Αμοργιανιώτη.
Από την πλευρά των Κυνηγετικών Οργανώσεων υποστηρίζεται ότι η ρυθμιστική εκδόθηκε αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν όλες οι απαιτούμενες μελέτες, το πρόγραμμα Άρτεμις και ο αυστηρός έλεγχος που παρέχει η θηροφυλακή των κυνηγετικών οργανώσεων στην πάταξη της λαθροθηρίας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΣΤΟ FACEBOOK  ΕΔΩ

 

 

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Στις 6 Ιουλίου το 4ο Stylida City Race-Δηλώσεις συμμετοχής

Το 4Ο Stylida City Race, με την τιμητική παρουσία της Ολυμπιονίκη  Νίκης Μπακογιάννη, ξεκινά  το Σάββατο 6 Ιουλίου, στις 18:00 στο κέντρο της πόλης της Στυλίδας. Δηλώνουμε...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -