1
Δημοσιεύτηκε 5 Δεκ 2013, 12:12   /   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
 

Διαβάστε:Συνάντηση στη Στυλίδα για τα αδέσποτα

αδεσποταΜε αφορμή το μεγάλο πρόβλημα των αδέσποτων στη Στυλίδα πραγματοποιήθηκε μία πρώτη διερευνητική συνάντηση στην αρχή της εβδομάδας στο Δημαρχείο μεταξύ της Δημοτικής Αρχής Στυλίδας ,του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας και φιλόζωων κατοίκων της περιοχής μας.

Αρχικά συζητήθηκε η ιδέα της δημιουργίας ενός  φιλοζωικού συλλόγου  στη Στυλίδα και τελικά αποφασίστηκε να λειτουργήσει στη Στυλίδα ένα είδος παραρτήματος του Φιλοζωικού Φθιώτιδας.

Όπως μας ενημέρωσε η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας κα Αγγελική  Μπαρτσιώκα, η Δημοτική Αρχή Στυλίδας  ζήτησε από το Σύλλογο συμβουλές και τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.

Ο Φιλοζωικός πρότεινε αρχικά τη δημιουργία ενός δημοτικού κτηνιατρείου και την εύρεση από το Δήμο ενός αδειοδοτημένου  χώρου στην περιοχή της Στυλίδας όπου θα φιλοξενηθούν τα αδέσποτα. Στη συνέχεια ο Φιλοζωικός Φθιώτιδας θα αναζητήσει εθελοντές κτηνιάτρους που θα προχωρήσουν στη στείρωση των αδέσποτων.

Η Πρόεδρος του Φιλοζωικού επίσης επεσήμανε την αναγκαιότητα να εμβολιαστούν και όλα τα ιδιόκτητα ζώα και να εφοδιαστούν με τσιπ .

Μιλώντας με το stilida.com η κα Μπαρτσιώκα τόνισε ότι είναι επιβεβλημένο να ενημερωθούν οι κάτοικοι για το πόσο σημαντικό είναι να μην εγκαταλείπουμε τα ιδιόκτητα  ζώα μας και πως η στείρωση και όχι η θανάτωση  είναι η ενδεδειγμένη λύση.Μια κοινωνία που σέβεται τα ζώα της σέβεται τον ίδιο της τον εαυτό.

stilida.com

 

 


Niki Giannoulidou