0
Δημοσιεύτηκε 2 Οκτ 2014, 08:15   /   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
 

Διάσωση σκύλου που εγκλωβίστηκε σε χαράδρα στην Οίτη από την 7η ΕΜΑΚ Λαμίας

Η ΕΜΑΚ ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΚΥΛΟΥ ΟΙΤΗ (6)Το πρωί της Τετάρτης 1 Οκτωβρίου  η 7η ΕΜΑΚ Λαμίας κλήθηκε να συνδράμει το Π.Κ. Αργυροχωρίου Φθιώτιδας για απεγκλωβισμό σκύλου από χαράδρα βάθους 400 μέτρων στον ορεινό Δρυμό Οίτης στη θέση “Ακουνόραχη” και σε υψόμετρο 1100 μέτρων περίπου.

Η ΕΜΑΚ ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΚΥΛΟΥ ΟΙΤΗ (3)

Ο άτυχος σκύλος είχε εγκλωβιστεί σε μια φυσική προεξοχή από άγνωστη αιτία σε γκρεμό σε βάθος 100 μέτρων χωρίς να μπορεί να απεγκλωβιστεί μόνος και για 9 ημέρες αγνοείτο από τον ιδιοκτήτη του ο οποίος και τον αναζητούσε όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Κατάφερε να τον βρεί από τα ουρλιαχτά του και το μικρό κουδουνάκι που είχε περασμένο στο λαιμό του και ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
7Η ΕΜΑΚ ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΚΥΛΟΥ ΟΙΤΗ (8)
Η επιχείρηση για την διάσωση πραγματοποιήθηκε από έξι άνδρες διασώστες-ορειβάτες της 7ης ΕΜΑΚ και του Π.Κ. Αργυροχωρίου και έλαβε τέλος στις 14:15΄ περίπου της ίδιας ημέρας.
Ο σκύλος ανασύρθηκε με ειδικό διασωστικό σάκο και σχοινιά διάσωσης και δεν έφερε καμία αντίσταση στους Πυροσβέστες, αλλά απεναντίας ζητούσε την βοήθειά τους πλησιάζοντάς τους. Του δόθηκε τροφή και νερό και ήταν φανερά ταλαιπωρημένος.
Η επιχείρηση απεγκλωβισμού ήταν εξαιρεικά μεγάλου βαθμού δυσκολίας λόγω του απόκρυμνου της χαράδρας και των μεγάλων αρνητικών κλίσεων αυτής.
Η ΕΜΑΚ ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΚΥΛΟΥ ΟΙΤΗ (1)
Η όλη επιχείρηση συντονίστηκε από τον Υποδιοικητή της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχο Σίμο Αποστόλου.
7Η ΕΜΑΚ ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΚΥΛΟΥ ΟΙΤΗ (5)7Η ΕΜΑΚ ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΚΥΛΟΥ ΟΙΤΗ (7) 7Η ΕΜΑΚ ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΚΥΛΟΥ ΟΙΤΗ (9) 7Η ΕΜΑΚ ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΚΥΛΟΥ ΟΙΤΗ (10)

Niki Giannoulidou