0
Δημοσιεύτηκε 2 Οκτ 2014, 08:15   /   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
 

Διάσωση σκύλου που εγκλωβίστηκε σε χαράδρα στην Οίτη από την 7η ΕΜΑΚ Λαμίας

i emak diaswsi skylou oiti 6 ΣΚΥΛΟΣ ΟΙΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ 7Η ΕΜΑΚ ΛΑΜΙΑΣ Το πρωί της Τετάρτης 1 Οκτωβρίου  η 7η ΕΜΑΚ Λαμίας κλήθηκε να συνδράμει το Π.Κ. Αργυροχωρίου Φθιώτιδας για απεγκλωβισμό σκύλου από χαράδρα βάθους 400 μέτρων στον ορεινό Δρυμό Οίτης στη θέση “Ακουνόραχη” και σε υψόμετρο 1100 μέτρων περίπου.

i emak diaswsi skylou oiti 3 ΣΚΥΛΟΣ ΟΙΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ 7Η ΕΜΑΚ ΛΑΜΙΑΣ

Ο άτυχος σκύλος είχε εγκλωβιστεί σε μια φυσική προεξοχή από άγνωστη αιτία σε γκρεμό σε βάθος 100 μέτρων χωρίς να μπορεί να απεγκλωβιστεί μόνος και για 9 ημέρες αγνοείτο από τον ιδιοκτήτη του ο οποίος και τον αναζητούσε όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Κατάφερε να τον βρεί από τα ουρλιαχτά του και το μικρό κουδουνάκι που είχε περασμένο στο λαιμό του και ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
i emak diaswsi skylou oiti 8 ΣΚΥΛΟΣ ΟΙΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ 7Η ΕΜΑΚ ΛΑΜΙΑΣ
Η επιχείρηση για την διάσωση πραγματοποιήθηκε από έξι άνδρες διασώστες-ορειβάτες της 7ης ΕΜΑΚ και του Π.Κ. Αργυροχωρίου και έλαβε τέλος στις 14:15΄ περίπου της ίδιας ημέρας.
Ο σκύλος ανασύρθηκε με ειδικό διασωστικό σάκο και σχοινιά διάσωσης και δεν έφερε καμία αντίσταση στους Πυροσβέστες, αλλά απεναντίας ζητούσε την βοήθειά τους πλησιάζοντάς τους. Του δόθηκε τροφή και νερό και ήταν φανερά ταλαιπωρημένος.
Η επιχείρηση απεγκλωβισμού ήταν εξαιρεικά μεγάλου βαθμού δυσκολίας λόγω του απόκρυμνου της χαράδρας και των μεγάλων αρνητικών κλίσεων αυτής.
i emak diaswsi skylou oiti 1 ΣΚΥΛΟΣ ΟΙΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ 7Η ΕΜΑΚ ΛΑΜΙΑΣ
Η όλη επιχείρηση συντονίστηκε από τον Υποδιοικητή της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχο Σίμο Αποστόλου.
i emak diaswsi skylou oiti 5 ΣΚΥΛΟΣ ΟΙΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ 7Η ΕΜΑΚ ΛΑΜΙΑΣ i emak diaswsi skylou oiti 7 ΣΚΥΛΟΣ ΟΙΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ 7Η ΕΜΑΚ ΛΑΜΙΑΣ i emak diaswsi skylou oiti 9 ΣΚΥΛΟΣ ΟΙΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ 7Η ΕΜΑΚ ΛΑΜΙΑΣ i emak diaswsi skylou oiti 10 ΣΚΥΛΟΣ ΟΙΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ 7Η ΕΜΑΚ ΛΑΜΙΑΣ

Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou